Massivt overskud i netkoncept

Tre iværksættere har på to år skabt et væsentligt overskud på en ren internetforretning. Trods afmatning tjener Forbrugerliv.dk via et avanceret marketing- og klubkoncept 40 øre for hver omsat krone.

De udlever drømmen, de tre iværksættere bag Forbrugerliv.dk. Drømmen om at tjene penge med en god idé, hårdt arbejde og en internetopkobling. I løbet af to år har Klavs Pedersen, Henrik Jung Laursen og Katrine Joensen skabt en rentabel forretning ud af at samle informationer om privatpersoner og sælge dem videre til firmaer, der ønsker at udsende direkte reklamemail.

I et dalende annoncemarked fik Forbrugerliv et overskud på 1 million og 55 tusinde kroner i andet halvår af 2001. Med en omsætning i samme periode på bare 2,6 millioner kroner er selskabet fortsat en økonomisk letvægter, men en overskudsgrad på hele 40,5 procent er ikke hverdagskost for en ren internetforretning.

Det flotte resultat er skabt via konceptet ?permission marketing?. I alt har 90.000 danskere valgt at oprette en profil på Forbrugerliv.dk og dermed sagt ja til at modtage reklamemail fra forskellige virksomheder. Cirka 70 procent af Forbrugerlivs omsætning stammer i dag fra dette koncept.

Firmaets anden pengestrøm er fra et klubkoncept, der minder om det man kender fra Club Lorry. Registrerede medlemmer af Forbrugerliv får mellem 10 og 20 procents rabat i 1.300 forretninger og adgang til en række specialtilbud, som Forbrugerliv forhandler hjem til sine kunder, og selv scorer en del af omsætningen af.

Specielt de målrettede tilbud - som eksempelvis mobilabonnementer - har skæppet godt i Forbrugerlivs kasse, fortæller en af de tre stiftere, Klavs Pedersen til Computerworld Online.

- Mellem 60 og 70 procent af vores vækst ligger i øjeblikket i tilbudene, siger han.

Permission marketing

Uopfordrede reklamebudskaber per mail er forbudt ifølge Markedsføringsloven. Derfor kan Forbrugerliv lave forretning på at etablere en database over personer, der opretter en profil og accepterer at modtage reklamer per mail. Kunder tilmelder sig databasen for at få adgang til de gratis rabatordninger, mens virksomheder betaler for adgangen og information om den segmenterede kundegruppe.
Ingen venturekapital
De tre iværksættere har opbygget Forbrugerliv med 750.000 kroner fra Teknologisk Innovation og en vækstkaution på 1 million kroner fra Vækstfonden, som blev forhandlet på plads i november 2001.

Egentlig venturekapital har de tre søgt efter med lys og lygte uden at kunne overbevise investorer om deres forretningsmodel.

- Vi har henvendt os til stort set alle i branchen. - Men så snart de hørte, at det var et business-to-consumer koncept på internettet, var det udelukket, siger Klavs Pedersen.

I dag søger stifterne af Forbrugerliv ikke venturepenge, og de mener selv, at det måske var til deres fordel, at de uden venturepenge fra starten måtte holde øjnene stift rettet mod bundlinien.

- Vi kunne måske nok have fået flere kunder hurtigere, men vi var nødt til fra starten at fokusere på, hvordan vi tjente penge på vores kunder, siger han.

Ny epoke

Forbrugerliv blev stiftet som selskab i oktober 1999, men helt frem til oktober 2000 arbejdede de tre stiftere kun på projektet om aftenen. Først fra oktober 2000 turde Klavs Pedersen og Henrik Jung Laursen opsige deres job som konsulenter i SAP, mens Katrine Joensen forlod et salgs- og marketingjob i Disney.

I dag arbejder de tre fuld tid, og yderligere fire medarbejdere er ansat. Om kort tid flytter selskabet fra kuvøsen på Teknologisk Institut i egne lokaler i Københavns nordvestkvarter.

De første ansættelser starter en ny epoke for stifterne af Forbrugerliv, som nu skal acceptere ikke at gøre alt selv og uddelegere arbejdsopgaver og ansvar. Ansættelserne vil også sætte sit præg på overskudsgraden, som ifølge budgettet vil falde til cirka en tredjedel i 2002, vurderer Klavs Pedersen.

Målet er en omsætning på 10 til 12 millioner kroner og et overskud på mellem 2,5 og 3 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere