Merkantildata minus på 726 millioner

Den børsnoterede norske Merkantildata-koncern kom ud af årets 4. kvartal med et minus på 726 millioner norske kroner. Hovedparten af underskuddet stammer fra millionnedskrivninger på værdipapirer.

En markant lavere omsætning og et stort underskud er hovedingredienserne i det 4. kvartalsregnskab, som den norske Merkantildata-koncern præsenterede torsdag formiddag. Ifølge den norske nyhedstjeneste digi.no er resultatet svagere end ventet.

Underskuddet på i alt 726 millioner norske kroner kan for en stor dels vedkommende forklares med, at koncernen har valgt at nedskrive sin porteføle af aktieposter med 280 millioner norske kroner. Derudover er der afsat 400 millioner til blandt andet restruktureringsomkostninger.

Af de to selskaber i Merkantildata-gruppen, Eterra og Ementor, klarede Ementor sig umiddelbart bedst i 4. kvartal med et plus på driften på knap fem millioner norske kroner, mens storebror Eterra måtte tage til takke med et underskud på 27 millioner norske kroner.

Fald i omsætning

Begge selskabers regnskaber er mærket af et voldsomt fald i omsætningen i forhold til samme periode sidste år. Samlet kom Merkantildata ud med en omsætning på godt to milliarder norske kroner, hvilket er 33,7 procent under niveauet i 4. kvartal 2000.

Det samlede antal medarbejdere er faldet fra 4027 til 3582.

For Eterra i Danmark oplyses det i kvartalsregnskabet, at selskabet opnåede en omsætning på 567 millioner norske kroner, hvilket er et fald på lidt under 300 millioner i forhold til sidste år. Det danske selskab fik et underskud på 5,2 millioner norske kroner mod plus 1,4 millioner sidste år på samme tid.

For hele året opnåede Merkantildata-koncernen en samlet omsætning på otte milliarder norske kroner, hvilket er en milliard mindre end året før. Det samlede underskud bliver på 960 millioner mod seks milliarder sidste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere