Hvordan er mulighederne for at komme til at arbejde i udlandet? Hvad går jeres job ud på? Hvordan er det at være pige i en mandeverden?
Spørgsmålene var mange, da TDC i sidste uge havde arrangeret en live-chat, hvor interesserede kunne chatte med to unge ingeniører om, hvordan det er at arbejde hos teleselskabet.
I alt 45 nysgerrige deltog i chatten, og projektchef Debbie Hedegaard, som stod bag arrangementet, var glad for den store interesse.
? Jeg synes, det gik rigtig godt. Man kunne mærke, at der var interesse fra chatternes side, og der kom gang i en god dialog. Det er et medie, som tydeligvis er velegnet til den seriøse dialog, så det er ikke sidste gang, vi har gjort det her, siger projektchefen.
Hun vil satse på at etablere en chat om TDC som arbejdsplads omkring en gang i kvartalet. Og næste gang bliver målgruppen bredere end blot ingeniører.
Ideen til chatten kom, efter TDC var kommet dårligt ud af en undersøgelse, hvor blandt andre ingeniørstuderende vurderede virksomheder på forskellige imageparametre.
? Vi kom ikke så heldigt ud af den undersøgelse. Men når vi kiggede på, hvordan de vurderede os, syntes vi ikke, at deres syn på os stemte overens med, hvordan de 600 ingeniører, der er ansat herinde, ser på TDC, fortæller Debbie Hedegaard.
Genkendte fordommene
De to TDC-ingeniører, der chattede, kunne da også genkende mange af de fordomme, de selv har haft om TDC, i de spørgsmål, de fik.
? TDC stod for mig før i tiden som sådan noget mastodontagtigt, tungt, tungt, støvet noget. Men virkeligheden er meget anderledes. Jeg arbejder i en ung afdeling, der arbejder meget i team, og jeg har et stort ansvarsområde, siger Pia Rosendahl Marsengo, der er akademiingeniør og har arbejdet i TDC siden februar sidste år.
Christian Rishøj er uddannet civilingeniør, og han blev ansat i TDC i sommer. Hans syn på virksomheden har også ændret sig.
? Jeg så TDC som en stor virksomhed, der stadig var præget af de gamle monopoldage. Der var også en af chatterne, som spurgte mig, om det ikke er en virksomhed, der er tung at danse med. Det mener jeg ikke, at det er. Det er jo ikke alle 17.000 medarbejdere, der skal tages med på råd hver gang, siger Christian Rishøj, der mener, at chatten er en god måde at få potentielle ansøgere i tale på.
? Det virkede som om, at vi mødte nogle mennesker ad denne vej, som vi ellers ikke ville få fat i. Der var mange, som havde nogle enkelte, hurtige, men meget målrettede spørgsmål, siger han.
En del af de spørgsmål, der blev stillet i løbet af chatten, kan ses på:
TDC chat
Denne artikel er fra Computerworld IT Job |
IT Job er Computerworlds ugentlige karrieresektion. Bestil abonnement her. |