TDC chatter med mulige jobansøgere

TDC vil af med ryet som en tung, støvet arbejdsplads. Derfor arrangerede teleselskabet i for nylig en chat, hvor nysgerrige sjæle kunne chatte med to unge ingeniører om virkelighedens arbejdsliv i TDC.

Hvordan er mulighederne for at komme til at arbejde i udlandet? Hvad går jeres job ud på? Hvordan er det at være pige i en mandeverden?

Spørgsmålene var mange, da TDC i sidste uge havde arrangeret en live-chat, hvor interesserede kunne chatte med to unge ingeniører om, hvordan det er at arbejde hos teleselskabet.

I alt 45 nysgerrige deltog i chatten, og projektchef Debbie Hedegaard, som stod bag arrangementet, var glad for den store interesse.

? Jeg synes, det gik rigtig godt. Man kunne mærke, at der var interesse fra chatternes side, og der kom gang i en god dialog. Det er et medie, som tydeligvis er velegnet til den seriøse dialog, så det er ikke sidste gang, vi har gjort det her, siger projektchefen.

Hun vil satse på at etablere en chat om TDC som arbejdsplads omkring en gang i kvartalet. Og næste gang bliver målgruppen bredere end blot ingeniører.

Ideen til chatten kom, efter TDC var kommet dårligt ud af en undersøgelse, hvor blandt andre ingeniørstuderende vurderede virksomheder på forskellige imageparametre.

? Vi kom ikke så heldigt ud af den undersøgelse. Men når vi kiggede på, hvordan de vurderede os, syntes vi ikke, at deres syn på os stemte overens med, hvordan de 600 ingeniører, der er ansat herinde, ser på TDC, fortæller Debbie Hedegaard.

Genkendte fordommene

De to TDC-ingeniører, der chattede, kunne da også genkende mange af de fordomme, de selv har haft om TDC, i de spørgsmål, de fik.

? TDC stod for mig før i tiden som sådan noget mastodontagtigt, tungt, tungt, støvet noget. Men virkeligheden er meget anderledes. Jeg arbejder i en ung afdeling, der arbejder meget i team, og jeg har et stort ansvarsområde, siger Pia Rosendahl Marsengo, der er akademiingeniør og har arbejdet i TDC siden februar sidste år.

Christian Rishøj er uddannet civilingeniør, og han blev ansat i TDC i sommer. Hans syn på virksomheden har også ændret sig.

? Jeg så TDC som en stor virksomhed, der stadig var præget af de gamle monopoldage. Der var også en af chatterne, som spurgte mig, om det ikke er en virksomhed, der er tung at danse med. Det mener jeg ikke, at det er. Det er jo ikke alle 17.000 medarbejdere, der skal tages med på råd hver gang, siger Christian Rishøj, der mener, at chatten er en god måde at få potentielle ansøgere i tale på.

? Det virkede som om, at vi mødte nogle mennesker ad denne vej, som vi ellers ikke ville få fat i. Der var mange, som havde nogle enkelte, hurtige, men meget målrettede spørgsmål, siger han.

En del af de spørgsmål, der blev stillet i løbet af chatten, kan ses på:
TDC chat

Denne artikel er fra Computerworld IT Job




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere