Regering undersøger gambling monopol

Dansk Tipstjenestes monopol på gambling skal ses efter i sømmene. Det mener begge regeringspartier, som i denne uge holder interne møder, der blandt andet skal fastlægge partiernes holdning til spil over nettet.

Venstre og Konservative holder begge interne møder i denne uge for at fastlægge en holdning til Tipstjenestens monopol på gambling. Et brud på monopolet kan betyde lovlig adgang for udenlandske bookmakere, der tilbyder gambling over nettet i Danmark.

På trods af tidligere klare udmeldinger fra specielt Venstre vil ingen af partierne dog i dag udtale sig konkret om mulighederne for en lempelse af Tipstjenestens monopol.

Skattepolitisk ordfører i Venstre, Peter Christensen, siger, at partiet er opmærksom på, at ?der er en fremtid, som står og banker på?, men at Venstre ikke vil afskaffe monopolet nu og her.

- En ting er helt sikkert. Vi vil ikke afskaffe monopolet fra den ene dag til den anden. I dag finansieres det frie foreningsliv i Danmark jo ad den vej, siger en fåmælt Peter Christensen, der vil tale nærmere med sin folketingsgruppe inden han udtaler sig mere konkret.

Da Venstre var i opposition, kritiserede partiet skarpt den socialdemokratiske regerings forsøg på at stoppe danskernes internationale netgambling, der af Tipstjenesten opgøres til ikke mindre end 150 millioner kroner årligt.

Tidligere IT-politisk ordfører i Venstre, Kristian Jensen, betegnede det som ?fuldstændigt fjollet at tro, at man kan lave regler, der forhindre international gambling? i et interview med Computerworld Online i april sidste år.

Konservativ diskussion

Skattepolitisk ordfører hos de konservative, Charlotte Dyremose, bliver i dagens udgave af Berlingske Tidende citeret for, at den nuværende lovgivning på området er forældet.

Men det betyder ikke nødvendigvis, at partiet vil tillade international gambling over nettet, slår hun fast overfor Computerworld Online.

- Vi vil i løbet af en uge kigge nærmere på reglerne. Vi har endnu ikke fastlagt en politik på området, siger den nyudnævnte folketingspolitiker.

Mens den nye regering diskuterer internt, hvordan den skal forholde sig til emnet, fortsætter embedsmændene i Skatteministeriet den kamp, som den socialdemokratiske regering har udstukket mod international netgambling. Som Computerworld Online kunne fortælle i sidste uge, vil embedsmændene rejse spørgsmålet på et OECD-møde i april måned i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere