Otte medarbejdere med brødrene Jakob og Finn Kemp Hessellund i spidsen køber aktiviteterne i det konkursramte Brandts-selskab inCorp. Under navnet enCode vil medarbejderne forsætte salget og udviklingen af projektstyringsværktøjet inCorp, som blandt andet bruges af Lego, Young & Rubicam og reklameburauet Bates.
- Vi har sådan set det samme produkt som det gamle selskab. Men derudover vil vi udvikle enkeltstående projekter til specifikke kunder, siger Jakob Kemp Hessellund, der deler direktørposten i enCode med sin bror Finn Kemp Hessellund.
De nye direktører vil sikre enCode en bedre skæbne end inCorp ved at holde lønninger og antallet af medarbejdere i bero.
- Det, der gik galt i det gamle firma, var det samme, som er sket for mange andre. Forventningerne til afsætningen af produktet var alt for høje, og man fik derfor opbygget et alt for løntungt system, siger han.
Fra 55 til 8
Da inCorp var størst, var der i alt 55 ansatte, og selskabet havde kontorer i både Odense, København, Paris, Oslo og New York.
Det nye selskab EnCode består fra starten kun af de otte købere, der ud over de to brødre også tæller Brian Rasmussen, som i 1997 grundlagde inCorp sammen med Finn Kemp Hessellund. Alle får de deres daglige gang på kontoret i Middelfartvej i Odense.
Jacob Kemp Hessellund ønsker ikke at oplyse, hvor meget enCode har betalt for aktiviteterne i inCorp.
Et opslag i Erhvers- og Selskabsstyrelsen viser, at enCode er etableret 31. oktober 2001 med 125.000 kroner i anpartskapital. Der er ikke tilført yderligere kapital til selskabet.
Brødrene regner da også med, at de kan klare sig helt uden eksterne investorer, da de har lavet en afbetalingsordning med konkursboet, der betyder, at de betaler for aktiviteterne i inCorp efterhånden, som de får penge ind fra fakturering af kunder.
- Vi regner med at kunne betale af i løbet af et år, men det er ikke et krav i kontrakten, siger Jacob Kemp Hessellund.