Telenor anklages for uhørt høje ADSL-priser

Det norske Post- og Teletilsyn har bedt Telenor om at forklare sine grossist-priser på ADSL. Telenor opkræver 1.500 norske kroner om året for at levere kobber til andre internetudbydere. Post- og Telestyrelsen mener, at prisen bør sænkes med 80 procent.

En kamp om prisen på kobber raser i øjeblikket i Norge, skriver vores søsteravis Computerworld Norge. Den norske Post- og Telestyrelse (PT) har bedt Telenor om at forklare det rimelige i den pris på 1.500 kroner om året, som selskabet opkræver fra konkurrerede internetudbydere, for at give dem adgang til kobbernetværket.

PT mener, at Telenors reelle omkostninger ved denne service ikke overstiger 292 norske kroner om året ? eller 80 procent af den pris, Telenor i dag opkræver. Telenor argumenterer på deres side for, at prisen på 1.500 norske kroner om året er udtryk for de reelle omkostninger selskabet har, og direktør i Telenor Networks har reageret skarpt på PTs beskyldninger.

- De bygger på gale forudsætninger. Vi sætter prisen til det niveau, vi mener er rigtigt. Det har vi forklaret i vores svarbrev, siger han.

I PT har man foreløbigt taget Telenors svar med sindsro.

- En af os tager skammeligt fejl. Nu er det op til Telenor at komme med en bedre forklaring på deres prisfastsættelse, siger afdelingsdirektør i PT, Torstein Olsen til Computerworld Norge.

Torstein Olsen har ikke overblik over hvor langt tid, der vil gå før sagen er afgjort, eller om afgørelsen i givet fald skal effektueres med tilbagevirkende kraft.

Der er i alt 19 selskaber, som tilbyder forbrugerne ADSL i Norge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere