En svensk tiger med videotelefoni

Det begynder efterhånden at blive lidt kedeligt hele tiden at skulle give Sony Ericsson høje karakter, men hvad skal vi gøre, når de stædigt bliver ved med at frigive modeller, som bliver bedre og bedre?

En svensk tiger med videotelefoni

Den med længsel ventede K600i fra Sony Ericsson ankom til redaktionen en overskyet dag og ændrede endnu en gang vores opfattelse af 3G telefoner og deres størrelse.

Den er ganske rigtig nogle millimeter større end K750i, men er stadig fuldt håndterbar. Og udformningen – hvad kan vi sige om udformningen? Du vil enten elske eller hade den.

Smal sag

Der er intet, som afslører, at K600i skulle være en 3G telefon. I originaldesignet er der ingen genvejstaster til nogen bestemt mobilportal; i stedet er knapbevægelserne og formgivningen i princippet identisk med Sony Ericssons andre modeller.

Afstanden mellem tasterne er for eksempel større end på K750i, men i øvrigt er det eneste, som vidner om, at dette er en 3G telefon, det lille kamera, som sidder ved siden af højttaleren, og som lader dig foretage et opkald til en videosamtale, hvor du samtidig selv kommer med på billedet.

Det indbyggede kamera er en ganske ordinær historie med en opløsning på 1.280 x 1.024 pixels, altså 1,3 megapixel. Billederne kan fint anvendes til at vise, hvor du har været, men K600i er bestemt ikke en erstatning for kameraet.

Der er støj på billederne, og de er pixelerede, helt som vi er vant til fra de mere simple udgaver af kameratelefoner. Vi giver imidlertid et plus for, at linsebeskyttelsen automatisk aktiverer kameraet, når det trækkes til siden.

Vanen tro tilbyder Sony Ericsson alle tænkelige funktioner i telefonen. Ud over en meget skarp skærm med en opløsning på 176 x 220 pixels og 262.000 farver fandt vi en indbygget FM radio samt Bluetooth.

De temaer, som følger med telefonen, yder dog ikke skærmen retfærdighed. Når vi startede telefonen, og Sony Ericssons logo tonede frem, var vores oplevelse, at skærmen var meget god, men så snart vi begyndte at bruge telefonen, så skærmen snarere ud, som om den sad på en billig telefon med 4.096 farver.

Skærmens er i sig selv rigtig god, og vi er forbløffede over, at Sony Ericsson ikke har lagt flere kræfter i at vise, hvad den egentlig kan.

Knapperne

Knapperne på K600i er godt placerede, men eftersom de ikke er forhøjede, kommer du let til at trykke forkert, hvis du er hurtig på fingrene. Dette er selvfølgelig en vanesag, men du skal give et fast tryk på knapperne for at få en reaktion, hvilket i længden er irriterende.

Brugergrænsefladen er af samme type som den, vi har fundet hos samtlige af Sony Ericssons nyere telefoner. Også programmerne er stort set de samme. Forskellen ligger i, at K600i blandt andet leveres med et golfspil, som andre telefoner ikke har.

E mail klienten er forbilledlig nem at konfigurere, hvis vi sammenligner med Nokias seneste skrækeksempel. Det er heller ikke noget problem at slutte telefonen til en bærbar computer via Bluetooth og surfe løs på internettet.

Med en pris på cirka 3.600 kroner uden abonnement er K600i ikke specielt dyr, hvis vi sammenligner med andre 3G telefoner, og hvad du får for pengene. K600i bliver formentlig Sony Ericssons nye supersællert, i det mindste efter 3G standarden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere