Canon skyder igen med skarpt

Det nyeste digitale spejlreflekskamera fra Canon har lånt en del funktioner fra sin lillebror. Men for EOS 30D er der også plads til forbedringer som større skærm og bedre billeder

Der er hård konkurrence, når det gælder digitale spejlreflekskameraer (SLR), og nu er det Canons tur til at skyde med skarpt efter konkurrenterne. Det sker med EOS 30D, som er det nyeste digitale SLR-kamera fra Canon og storebror til EOS 20D.

Det er tydeligt at se, at de to kameraer er i familie. De har overraskende mange lighedspunkter, og måske endda lidt for mange.

Begge kamera kan tage op til fem billeder i sekundet med mulighed for at skyde billedserier på op til 30 JPEG billeder i bedste opløsning, og de har også samme opløsning på 8.2 megapixel.

At antallet af megapixels ikke er højere kan virke skuffende, og Canon forklarer selv den manglende forøgelse af pixels med, at de er stået af pixelræset.

Så spørgsmålet er, hvad EOS 30D egentlig kan, som lillebroren ikke magter. Ifølge Canon er EOS 30D dog langt bedre på flere områder, og et af dem er skærmen.

Mens EOS 20D har en skærm på 1,7 tommer, så byder EOS 30D på en LCD-skærm på 2,5 tommer, der giver bedre overblik, når ens billeder skal ses igennem på kameraet.

Samtidig er flashen forbedret, og kameraet har fået en enkelt knap, der kan overføre billeder til computeren med et enkelt tryk.

Til sit nye digitale SLR-kamera har Canon tilføjet Picture Style, som tidligere er blevet lanceret til EOS 5D. Picture Style kan sammenlignes med fotografens anvendelse af forskellige filmtyper med hver deres egenskaber for farvemætning.

For Canon EOS 30D betyder det, at der ganske enkelt vælges den korrekte farvemætning til fotoopgaven sammen med en række indstillinger for eksempelvis skarphed og kontrast. Der er seks forskellige foruddefinerede indstillinger, som man kan kaste sig ud i, og en af dem er særlig fokuseret på billeder, som optages i sort/hvid.

Prisen for EOS 30D er inklusive et objektiv på 18-55mm 12.999 kroner. Mens det udstyret med et objektiv på 17-85mm koster 16.799 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere