Ni gram vellyd i øret

Plantronics nye headset er meget lille og lyden er helt i top. Og så kan det lades op med mobiltelefon opladeren.

Da Neil Armstrong den 21. juli 1969 satte sine fødder på Månens overflade og udtalte de udødelige ord “That's one small step for man, one giant leap for mankind”, blev lyden transmitteret gennem et headset, som amerikanske Plantronics havde produceret.

De fleste vil nok mene, at lydkvaliteten i Armstrongs headset ikke just var noget at prale af, men 36 års udvikling har rettet en del op på dette. Det mærker man tydeligt, når man stifter bekendtskab med Plantronics nyeste headset, Discovery 640.

Discovery 640 er ikke beregnet til rumfart, men derimod til at blive brugt sammen med en mobiltelefon. Der er tale om et trådløst headset, der understøtter Bluetooth 1.2 standarden, og dermed let kan bruges sammen med alle moderne mobiltelefoner.

Discovery 640 skiller sig ud fra hoben af Bluetooth headset ved at være utrolig lille og lækkert designet. Kun ni gram vejer headsettet, der placeres i øret ved hjælp af en øreprop af geléagtigt gummi.

Selve headsettet er formet som en cylinder på cirka otte centimeter i længden og en centimeter i diameter. Mikrofonen er indbygget i den spidse bund, og på toppen finder man de eneste knapper, nemlig to gange volumen og en kontrolknap.

Rundt om kontrolknappen er en lampe, der lyser blåt eller rødt, alt efter hvilken funktion, man har aktiveret – om man for eksempel er ved at parre headsettet med en mobiltelefon eller er i gang med et opkald.

Mange lade muligheder

Headsettet kommer i en smart æske, hvor man også opdager, at der er meget mere end bare et headset og en oplader. Først bliver man lidt overrasket over de mange dimser, som man ikke umiddelbart kan forstå, hvad man skal bruge til, men ret hurtigt opdager man, at der er tænkt over tingene.

Headsettet leveres nemlig med en ganske almindelig oplader til 230V stikket, men som de fleste headset brugere nok vil vide, så har man altid glemt opladeren til headsettet, når man mest har brug for den. Det problem har Plantronics løst ved at levere en smart holder med til headsettet. Holderen er rund og headsettet passer lige ned i den.

Sammen med holderen leveres en række forlængere, der kobles på bunden af holderen. Disse forlængere kan så tilsluttes den oplader, som man bruger til mobiltelefonen. Der er tre forskellige modeller, så man kan bruge opladere fra henholdsvis Nokia, Siemens, Motorola og Sony Ericsson. På den måde behøver man blot at huske sin mobiloplader fremover.

Men ikke nok med det. Plantronics har også pakket en adaptor med, som betyder, at man kan lade headsettet ved hjælp af et ganske almindeligt AAA batteri. Et sådant batteri har nok strøm til at oplade Discovery 640 to gange.

Vi testede Discovery 640 med en Nokia N70 og en Sony Ericsson T630, og på ingen af telefonerne opstod der problemer i parrings processen. Lyden i headsettet var både høj og klar, og vi oplevede ingen udfald. I den anden ende af forbindelsen var der også fuld tilfredshed med lydkvaliteten, så på det punkt levede Discovery 640 op til forventningerne.

De mange lademuligheder, den gode lyd og det flotte design gør alt i alt, at Plantronics Discovery 640 er alle 849 kroner værd.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere