Gaver uden grænser

Nogle gange må man bare give los og fryde sig over de fantastiske ting og sager, der findes derude. Så her får du lysten styret med en stribe vidunderligt uopnåelige julegaveideer, der løber op i 1.843.371.992 kroner og næppe finder vej til andet end drømmene.

Gaver uden grænser

Det værste ved at blive voksen er, at julegaverne mister deres magi. Hvis man virkelig vil have det, kan man jo bare købe det selv.

En løsning på denne tristesse er at kappe jordforbindelsen. Vi er så vant til at skrue snusfornuften på, når vi vurderer nye produkter.
Og i den virkelige verden, hvor ugen har fem arbejdsdage, og skattefar tager det meste, er det selvfølgelig relevant at holde prisen op mod kvaliteten.

Men nu har vi altså december. Og ind i mellem er det frigørende bare at fryde sig over de fantastiske ting og sager, der findes derude. Så her ser vi ikke på, hvad der giver mest for pengene – men bare hvad der giver mest. Og hvis et par ekstra nuller på prislappen kan øge den oplevede værdi, så fred være med det.

Disse produkter er alligevel vidunderligt uopnåelige. Drømmen dør jo, når den opfyldes. Så på en måde er det synd for oliesheikerne, popstjernerne og narkobaronerne, der kommer alt for let til legetøjet.

Således opmuntret kan vi ønske hinanden glædelig jul og godt nytår – og kaste lange blikke på disse fantastiske julegaver, som vi med garanti også får lov at ønske os næste år.

Super computer

Hvis den gamle pc trænger til udskiftning, hvorfor så ikke tage skridtet fuldt ud og købe verdens hurtigste supercomputer. IBM’s Blue Gene/L består af 65.536 processorer og har netop fordoblet sin egen verdensrekord i regnekraft – med en ydelse på 280,6 teraflops.

Den kræver en velvoksen serverhal, og elregningen kan nok blive et problem. Til gengæld udvikler systemet så meget varme, at du roligt kan slukke oliefyret.

Og når du bliver træt af at banke Kasparov i skak, kan du lave dine egne simulerede atomprøvesprængninger – eller give et nap med i jagten på intelligent liv i universet, løsningen af kræftens gåde og så videre.

Prisen kan virke voldsom – men så smider IBM også “lillebror” ASC Purple med i købet. Den yder kun 100 teraflops, men det skulle stadig række til at køre Quake 4 i højeste opløsning.
Mere information: www.research.ibm.com/bluegene/
Pris: 1.839.000.000 kr.

Verdens dyreste mp3 afspiller

“D.J. Presidential” måler 6 x 4 centimeter, har 1 GB flash hukommelse – og koster det samme som en ny bil i firma klassen.

Afspilleren er nemlig spækket med ædle metaller og stene. Du kan få den i guld eller hvidguld (med detaljer i platin) – og vælge mellem forskellige diamant konfigurationer. Billedet viser det såkaldte Obvolo mønster med 104 små diamanter indlagt på fronten.

Når du køber afspilleren, bliver du automatisk medlem af den eksklusive “Presidential club”, som tilbyder en række fordele. Blandt andet muligheden for at tegne en fordelagtig forsikring på afspilleren.

Producenten – et London firma med speciale i kompromisløse trendprodukter – står inde for, at der ikke findes nogen dyrere mp3 afspiller end denne her.

Og hvis noget dyrere dukker op, kan firmaet formentlig overtales til at hæve prisen uden beregning.

Mere information: www.douglasjx.com Pris: 276.250 kr.

Himmelsk hi fi

Drømme anlægget er stykket sammen af kompromisløse Linn komponenter:

Med Artikulat 350A får du et par fuldt aktive 5 vejs gulvhøjttalere med 1750 watts integrerede effektforstærkere. Kabinettet leveres i sort, rosentræ, kirsebær og ahorn. Pris pr. styk: 125.000 kr.

Unidisk 1.1 er en multiformat afspiller i den absolutte reference klasse. Linns Silver Disk Engine sikrer fremragende lyd og billedgengivelse med seperate signalveje til CD, SACD, DVD audio og DVD video. Den koster 80.000 kr.

Forforstærkeren – Linn Kisto til 99.000 kr. – sætter sig tungt på både stereo og multikanals lydbehandling. Så her er god mulighed for at opgradere anlægget til surround.

Med sub, center og baghøjttalere løber prisen dog op i små 800.000 kr. Heraf koster alene signalkablerne (Linn Silver Interconnect) 40.000 kr.

Mere information: www.scalahifi.dk
Pris: fra 429.000 kr.

Forkæl din PSP

Sonys PSP er i sig selv et stykke kostbart legetøj, der bør beskyttes mod ridser og slag. Det kan ikke gøres mere stilfuldt end med dette omslag fra Simmons Jewelry Co.

Den såkaldte “Baby Phat” er fremstillet af 14 karat guld med gule og sorte diamanter på fronten. Bagsiden er betrukket med krokodilleskind.

Det eksklusive PSP cover blev afsløret tidligere på året ved det stort anlagte “Prêt à PSP” modeshow i Hollywood.

Her kunne celebre designere som Marc Jacobs, Diane von Furstenberg og Jennifer Lopez hver især fremvise et stykke unikt hjemme designet PSP tilbehør.

Bag “Baby Phat” står Kimora Lee Simmons og hendes mand – hip hop fyrsten Russell Simmons. De har kun fremstillet et enkelt eksemplar, så prisen i en eventuel budrunde kan let blive højere end det her anførte.

Mere information: www.fabrikant.com
Pris: 222.600 kr.

Den største skærm

Det er en af verdens største plasma skærme, der her på billedet er udstillet i ILLUM i København.

Samsung skærmen måler 80 tommer og indeholder den nyeste teknologi. Den er naturligvis forberedt på fremtidens HDTV signaler – med en opløsning på 1920 x 1080 pixels.

- Vi har ikke nogen ambitioner om, at danske kunder bestiller denne skærm, som koster op mod en million kroner, siger Solvej Lee fra Samsung Danmark. Og det kan man jo tage som en udfordring. Samsung regner med at kunne levere skærmen i december.

Det skal nævnes, at der findes en endnu større plasmaskærm, som Samsung viste frem på efterårets IFA messe i Berlin.

Denne skærm måler hele 102 tommer, men den er endnu ikke i produktion. Vi siger: Køb “den lille” nu. Når 102’eren er klar, kan du altid flytte 80’eren ind i soveværelset eller give den til ungerne.

Mere information: www.samsung.dk
Pris: 800.000 kr.

B&O i bilen

Bang & Olufsens første musikanlæg til bilen hedder “Advanced Sound System”, og det lever pænt op til sit navn. Den digitale ICEpower teknologi forsyner 14 højttalere med 1100 watt. Teknikken sikrer en ensartet horisontal fordeling af høje frekvenser. Derfor er stereobilledet perfekt – uanset hvor man sidder i bilen.

Og bilen er altså en Audi A8. B&O systemet er nøje tilpasset kabine forholdene i netop denne model. I udviklingen er der taget hensyn til faktorer som fart, vindstøj og friktion mellem asfalt og dæk.

Anlægget alene koster 135.000 kr., men eftersom det kun kan leveres i en Audi A8, skal du lægge mindst 1.627.000 kr. oveni. Hvilket jo får selve anlægget til at ligne et røverkøb. Og mon ikke man i længden godt kan leve med, at der følger en ministerbil med i handlen.

Mere information: www.bang olufsen.com/audi/
Pris: 1.762.000 kr. (inkl. Audi A8)

Mageløs mobil

Vertu Ascent Motorsport er skabt som en hyldest til motorsporten.

Den håndlavede luksus telefon er fremstillet af en legering ved navn “liquidmetal”, som her er kombineret med kulfiber, rustfrit stål og keramik. Og som en spændende kontrast til det hårde metal: blødt, håndsyet læder (sort eller brun).

Displayet er indkapslet i safirglas, som giver ekstra beskyttelse mod ridser. Hele telefonen er ekstremt hårdfør. På firmaets websted kan man se et videoklip, hvor den bliver kørt over af en Porsche 997.

På siden af telefonen sidder en diskret knap, der opretter forbindelse til producentens "Concierge service", hvor et hold af tjenstvillige specialister sidder klar til at hjælpe døgnet rundt. Vel at mærke ikke bare med telefonen – men også med tips til rejser, underholdning, og hvad den globetrottende levemand ellers kan få brug for.

Telefonen kan købes i de eksklusive Vertu butikker, som bl.a. findes i Paris og Singapore.

Mere information: www.vertu.com Pris: 34.279 kr.

Fantastiske fotos

Nikon og Canon laver udmærkede SLR kameraer. Men det ultimative digitalkamera finder man altså ikke i næven på en pressefotograf – men derimod på stativ i et veludstyret fotostudie.

Det kunne være et Hasselblad H2 hus med P45 bagstykke fra PhaseOne. Førstnævnte er det hidtil mest avancerede hus fra den højt estimerede producent. Sidstnævnte leverer en opløsning på 39 millioner pixels – med en billedstørrelse på 224 MB (TIF) i 16 bit. CCD’en har et areal på 49,9 x 36,8 mm., og pixel størrelsen er 6,8 x 6,8 micron.

Gevinsten ved denne kombination er en uovertruffen billedkvalitet – med en skarphed, der angiveligt sætter helt nye standarder for digital fotografi. Mere information: www.goecker.dk Pris: 307.863 kr.

Printer i retro stil

Telegraf skriveren var en forgænger for nutidens e mail. Denne moderne udgave henter naturligvis oplysningerne fra internettet, men udenpå er alt ved det gamle.

Skriveren står på en 135 cm høj ottekantet piedestal af mahogni. Nederst finder du en 20 kilo tung støbejerns fod – og øverst en kuppel af mundblæst glas.

Hvis man kunne rejse tilbage til 1875 med dette apparat, ville det ifølge producenten fungere på datidens telegrafkabler. Men det er nok mere relevant at koble den til pc’en.

I den medfølgende software bestemmer du selv, hvilke aktier du vil overvåge. Kurserne spyttes ud i strimmelform, og en enkelt rulle papir holder angiveligt til 12 15 timers udskrift.

Mere information: www.stocktickercompany.com
Pris: 240.000 kr.

Den ultimative hjemmebiograf

For de fleste er “hjemmebiograf” et andet ord for 5 6 sølvfarvede plast kasser og et mikroanlæg – købt i Elgiganten for 2.499 kr. Men når vi siger biograf, så mener vi biograf. Komplet med rødt tæppe foran det store lærred og rigtige vippestole med cola parkering i armlænet.

Det hele kan købes hos AB Global i Århus, der har bygget nogle af landets største biografsale. Firmaet står også for den eftertragtede THX certificering, så måske skulle man få sådan en med i købet.

Konsulenterne samarbejder med arkitekter og håndværkere, så de bygningsmæssige rammer – ikke mindst akustikken – matcher det tekniske grej.

Billedet viser en hjemmebiograf i Odense, som blandt meget andet er udstyret med en Barco CRT projektor i loftet, et stort antal M&K højttalere – og en mekanisk “butt kicker” under hver eneste stol.

Den stolte ejer bygger løbende videre på projektet – og anslår, at det foreløbig har stået ham i godt 300 af de store.
Mere information: AB Global, tlf. 8619 8733 Pris eksempel: 300.000 kr.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere