Veldesignet minimalisme

Lyden er af samme klarhed og tyngde som de diskbaserede Apple iPod storebrødre. Den minder lidt om lyden fra en gammeldags rørforstærker. Man kan høre på den i timevis uden at blive træt.

Apple ser ud til at være i en periode, hvor alt skal være mindre, enklere og mere stilrent. At priserne samtidig er på et niveau, hvor alle kan være med, er bare et ekstra plus.

Alle industrielle designere burde tage en tur til Apples hovedkvarter for at lære dem kunsten efter.

Det gælder specielt de aldrende designere fra Struer. I firserne havde B&O snerten af Apples gåpåmod og frækhed. Skulle de gamle drenge fra Struer trænge til inspiration, er der god mening i en pilgrimstur til Apple i Californien.

I flyveren kan de passende høre designsalmer på en iPod Shuffle, der er Apples nyeste iPod. Der er to udgaver, hvor den mindste har 512 megabyte ram, mens den største har 1 gigabyte plads til musikken.

Lyden er af samme klarhed og tyngde som de diskbaserede Apple iPod storebrødre.

Den minder lidt om lyden fra en gammeldags rørforstærker. Man kan høre på den i timevis uden at blive træt. Derfor gør det ikke noget, at der ikke er nogen muligheder for at justere på bas og diskant i en iPod Shuffle.

I det hel taget er enheden enkelheden selv. Man kan starte eller stoppe afspilningen af musik, skrue op og ned for lydstyrken og hoppe frem eller tilbage mellem de musiknumre, der er lagret på enheden.

På bagsiden er der to knapper. En knap, der med en lille lampe viser batteritilstanden. Og en skydeknap, der tænder iPod'en og desuden giver mulighed for at afspille alle numre i den rækkefølge, som de er lagret på afspilleren. Skydes knappen et hak ekstra ned, blandes alle numrene tilfældigt.

Og heraf navnet på enheden. Det engelske ord “shuffle” betyder at blande. Hele Apples koncept med iPod Shuffle går ud på, at man hælder musik på afspilleren, lader afspilleren blande musikken tilfældigt og derefter bare nyder musikken.

Er man til klassisk musik, hvor det ikke er så heldigt at bytte rundt på musikkens rækkefølge, holdes skyderen på bagsiden bare i den position, hvor musikken ikke blandes.
Det betyder altsammen, at man meget hurtigt lærer at danne nogle gode afspilningslister i Apples iTunes, som er den applikation, der bruges til at hælde musik på afspilleren.

Selv om iTunes ikke altid er helt logisk, er det dog et glimrende musikafspiller program. Det bruges også til styring af iPod enheden, hvor man kan vælge, om den skal bruges som musikafspiller, eller om den også skal være USB lagringsenhed.

I denne sammenhæng kan man vælge hvor meget plads, der skal afsættes til musik. Det er smart, og det betyder, at man også kan bruge en iPod Shuffle som lagringsenhed for filer.

Det er dog lidt irriterende, at iTunes ikke viser batteritilstanden for enheden. Der er kun den lille batteriknap på enheden, og den kan kun indikere, om der er strøm nok til afspilning, men ikke hvor lang tids afspilning, der er batterikapacitet til. Apple opgiver, at spilletiden er omkring 12 timer på en opladning, hvor vi målte et gennemsnit på 14 timer.

Enheden kan oplades via en USB port eller med en oplader, som Apple sælger som ekstraudstyr. Der kan også tilkøbes en ekstra batteriboks, der giver over tyve timers batterilevetid.
Men selv om man savner en bedre batteriindikator, så savner man ikke et display på enheden. Hele konceptet går jo ud på at fylde enheden med musik, som er lige høreværdig, og så kan det være ligegyldigt, om man nu kan se, om det er den ene eller anden melodi.

Apple har med iPod Shuffle opnået to ting: At gøre iPods tilgængelige for de købere, der måske ikke lige er til harddiskbaserede musikafspillere, og at starte en priskrig for musikafspillere.

Den eneste årsag til at købe en afspiller med samme kapacitet af et andet mærke skulle være for at få en FM modtager også. Vi er dog ikke i tvivl. Markedets bedste bud på en musikafspiller til 1.000 kroner er hvid, lille og har et æblelogo på bagsiden. Og FM modtagere hører bedre hjemme i en mobiltelefon.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere