Lækker sag der koster kassen

Perfekt blærbar til cafébordet ved siden af Wallpaper. Kan både bruges til seriøst arbejde og som dvd afspiller.

Denne bærbare er så lille, at man ligefrem skal lede efter den i en almindelig taske. Alligevel er den fuldt brugbar.

Tastaturet er rimeligt og kræver kun lidt tilvænning. Denne løsning på et kompakt, men brugbart tastatur på en bærbar, er noget, især HP kunne lære af.

Skærmen er en 10,4" speciel TFT skærm med 1.280x768 pixels i 15:9 bredformat. Den har den bedste billedkvalitet, vi har set på en bærbar i lang tid. Det er kun Sonys x black TFT skærm, der kommer i nærheden af Fujitsu Siemens knivskarpe perle af en skærm. Dog kræver P7010’s skærm, at man sidder lige for, idet skærmens optimale betragtningsvinkel ligger omkring 90 grader.

Heldigvis er den 1,3 kilo tunge enhed nem at flytte rundt på, så den optimale arbejdsposition er nem at opnå. Faktisk er enheden så let og handy, at man hurtigt begynder at slæbe den med alle steder – inklusive et par steder, hvor der normalt ikke kommer bærbare computer.

Fujitsu Siemens har udstyret P7010 med IEEE 802.11b og IEEE 802.11g og har fornuftigt nok forsynet enheden med en knap til aktivering af det trådløse netværk. Det havde dog været hensigtsmæssigt, hvis knappen havde været placeret et andet sted. Som det er nu, kommer man ofte til at slå det trådløse netværk fra ved en fejl, når man har enheden på skødet.

I virkeligheden er det dog en ros til Fujitsu Siemens. Af de bærbare computere, vi har testet det sidste halve år, er P7010 nemlig den første, vi vitterlig har haft lyst til at sidde med på skødet.

Dog kræver den lille bredformat skærm, at man bruger noget tid på at rekonfigurere applikationer til skærmen. Menuer skal så vidt muligt placeres ude i siden af skærmen – ikke i toppen eller bunden. Vi lærte i denne sammenhæng hurtigt at sætte pris på Words fuldskærms modus.

I forbindelse med applikationer reagerede pc’en hurtigt, og processorens frekvens på 1,1 gigahertz var tilstrækkelig. Vi målte ydeevnen i Business Winstone 2002 til 29.

Den anvendte processor er en ultra low voltage PentiumM, der er parret med 865GME chipsæt fra Intel, hvor op til 64 megabyte af enhedens 512 megabyte ram anvendes til grafikhukommelse. Det er fint nok til strategispil, og det er vel også de færreste, der kunne drømme om at spille Doom 3 på en 10,4" skærm.

Den anvendte processor bruger omkring syv watt i drift. Det betyder, at enheden ikke bliver brødristervarm som andre bærbare, der kan være direkte ubehaglige at sidde med på lårene.

Det lave strømforbrug gør, at Fujitsu Siemens lover en batterilevetid på mere end fem timer med et enkelt batteri, hvilket ikke er voldsomt overdrevet i forhold til vores målinger, der gav en levetid på omkring 3,5 time ved brug af pc’en som dvd afspiller.

Der er ikke Bluetooth i enheden, men kan man ikke leve uden, har enheden to USB2 porte, en Firewire port og en PC Card port til brug for udvidelser. Dertil kommer plads til SD Card, CompactFlash og MemoryStick hukommelseskort, og således er P7010 også en god makker til et digitalkamera.

I det hele taget er P7010 god at have med i rejsetasken, for ud over at have positive egenskaber som lav vægt og kompakt størrelse, er enheden også en rigtig god dvd afspiller, der matcher den bedste Panasonic i billedkvalitet.

Lyden gengives af et par små højttalere, der størrelsen taget i betragtning gør et godt stykke arbejde. Dog mangler der en optisk lydudgang i forhold til en dedikeret transportabel dvd afspiller. Men det betyder mindre, når man er på farten, og surround anlægget alligevel står derhjemme.

Rent softwaremæssigt leverer Fujitsu Siemens ud over Windows XP Professional kun Norton Ghost, Nero 6 og InterVideo dvd afspiller med.

Det efterlader altsammen indtrykket af en veldesignet bærbar for professionelle brugere, hvor man får lov til at betale for de kompakte glæder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere