Harddisk video i lommen

Det er et åbent spørgsmål, hvem der egentlig har brug for Windows Portable Media Center enheder. Creative Labs’ ellers udmærkede enhed er nemlig mest til folk med hang til tv serier. For alle andre er en transportabel dvd afspiller en bedre idé.

Det lyder smart. En lille enhed med en harddisk og en lcd skærm, hvorpå man kan se video.

Den europæiske lancering af Microsofts Portable Media Center har dog været ret afdæmpet. Det skyldes, at vi mangler den nødvendige partner til enheden, nemlig Microsoft Media Center pc, eller MCP.

Det er en pc med en bestemt konfiguration af grafik og lydkort, der er parret med en tv venlig udgave af Windows XP. Denne udgave har et simpelt menusystem, der er beregnet til at kunne bruges på et tv sammen med en fjernbetjening til Media Center pc'en.

Media Center pc’en kan optage tv og redigere video og er dermed en avanceret udgave af en dvd optager med harddisk.

Microsoft anvender et system med elektroniske tv guides, hvilket er problemematisk i Europa, idet der her skal findes en elektronisk guide, der både dækker de europæiske satellitkanaler samt de lokale kanaler.

Derfor er MCP’en foreløbig en type enhed, der er forbeholdt USA. Dermed er Portable Media Center enheden lidt rodløs i Europa. Den bliver først rigtig smart, når den er en forlængelse af MCP.

Men en almindelig pc med en Windows Media Player 10 afspiller kan også bruges. Denne afspiller kan direkte genkende en PMC via Microsofts MTP (Media Transport Protocol) kommunikations standard. Det betyder, at harddisken i enheden ikke er direkte tilgængelig. Al overførsel af video, musik og billeder forgår via Media Player 10.

Enheden kan håndtere Microsofts egne medieformater og MP3. Alle andre formater skal oversættes til disse egenformater.

Det sker rimeligt tjept for Windows Media formater, men skal formater som DivX eller MPEG 1 over på enheden, går det langsomt og kræver, at pc’en har den nødvendige software (codec) installeret.

Uheldigvis kan videoen kun oversættes og nedskaleres. Det betyder, at video i bredformat ikke vises korrekt på Zen enheden, da softwaren ikke kan finde ud af at lægge sorte kanter på billedet, som en dvd afspiller gør det, når en 16:9 film vises på et almindelig 4:3 tv.

Det bliver ikke bedre af, at den 3,8" store skærm med en opløsning på 320x240 pixel gør undertekster svære at læse på film. Derfor vil vi foretrække en transportabel dvd afspiller med en 16:9 skærm, hvis man er til at se film på farten.

Tv-serier er guf

Men tv-serier i almindeligt 4:3 format er guf for enheden. Vi havde stor fornøjelse af at se afsnit af kultserien "The Man from Uncle" på enheden efter at have optaget dem på en dvd optager og derefter overført dem til enheden.

Siden der kan være omkring 80 timers video på den 20 gigabyte store harddisk, er der rigelig plads til serier i massevis. Her hjælper batterilevetiden også. Vi fik enheden til at spille non stop i syv timer på en enkelt opladning, og det var rigtig godt.

Creatives enhed er veldesignet, men ret tung med en vægt på 385 gram. Det gør, at man mangler en lille fod at stille den på, idet man bliver træt af at holde den i længden.

Zen PMC var også udmærket som musikafspiller, hvor skærmen viste informationer om musikken og et billede af cd coveret under afspilning. Men hvem kikker på skærmen, når der høres musik?

Der kan også vises still billeder i JPEG format, men også her er enheden lidt stor og tung. Specielt i forhold til en iPod Photo.

Enheden kan sættes til tv’et og giver et billede i god VHS kvalitet her. Men Creative har ikke været så kvikke at give en fjernbetjening med, hvilket mindsker brugbarheden en del.

Totalt set er man bedre rustet til at nyde medier på farten med en transportabel dvd afspiller. Men skulle man have en pc fyldt med Friends episoder, er enheden absolut en mulighed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere