Digitalkamera under fire megapixel er yt

Vi køber digitalkameraer som aldrig før, men holder fingrene fra dem med under fire megapixel. Digitalkameraer med zoom er et hit, og spejlreflekskameraer er ved at blive populære.

Indhold

Vi er efterhånden vant til jævnligt at skifte vores elektroniske isenkram ud i takt med, at der kommer nye og mere funktionelle produkter på gaden.

Det gælder også digitalkameraer, hvor det efterhånden er yt at rende rundt og knipse billeder med et kamera, der er udstyret med under fire megapixel.

I it-forretningerne kan det godt mærkes, da stadig færre kunder køber et digitalkamera, som tager billeder i en lav opløsning:

- Danskerne gider ikke længere digitalkameraer med under fire millioner pixel. Der er luften gået fuldstændigt ud af markedet. Det samme gælder de analoge kameraer. Dem sælges der stort set ikke nogen af længere, siger John Hudson, produktchef hos Canon Danmark.

Salget af digitalkameraer går dog fortsat godt i Danmark, hvor der i 2005 bliver solgt flere kameraer end nogensinde før. I årets første 11 måneder er der solgt næsten 350.000 digitalkameraer, og det tal forventes at stige med omkring 30.000, når julehandlen gøres op.

Det store hit er digitalkameraer, der kan zoome og har over fire megapixel. Samtidig er vi ved at få større appetit for de dyrere digitale spejlreflekskameraer (SLR), hvor salget i forhold til 2004 er steget med 150 procent.

Flere kameraproducenter har tidligere på året meldt ud, at de fremover vil satse mere på netop SLR-kameraer i forhold til almindelige digitalkameraer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere