Bekæmp aids på din pc

FightAIDS@Home det muligt at få mange små computere til at opføre sig som een stor supercomputer, der kan være med til at afdække nogle af aids virussens hemmeligheder.

Indhold

Medicinsk forskning benytter sig af enorm computerkraft til at efterligne, hvad der foregår i naturen og inde i mennesket. For at kunne bekæmpe aids er det nødvendigt at forstå, hvordan det forandrer sig og reagerer på forskellige stoffer. Eksisterende former for behandling kan slå fejl, hvis virussen ændrer sig og tilpasser sig medicinen.

FightAIDS@Home projektet har som målsætning at assistere i udviklingen af nye behandlingsformer, der kan forhindre, at personer smittet med hiv udvikler aids.

Med udviklingen af computeren er det blevet muligt for forskerne at efterligne nogle af de processer, der foregår i et aids virus, men det kræver meget stor computerkraft.

World Community Grid er et verdensomspændende netværk af computere, der ved hjælp af den nyeste Grid-teknologi fra IBM gør det muligt for mange små computere at fungere som een stor supercomputer.

Med FightAIDS@Home projektet er World Community Grid den første virtuelle supercomputer, der er dedikeret til aids forskning.

"Vi er kommet langt i kampen imod aids, men der er stadig meget, vi ikke forstår. Ethvert bidrag er velkomment og jeg synes, at World Community Grid er en god mulighed for, at hver enkelt af os i det daglige kan yde et lille bidrag ved at stille overskydende computerkraft til rådighed for projektet. Jeg vil opfordre alle til at deltage i FightAIDS@Home projektet," udtaler Direktør Chris Evers fra AIDS Fondet.

World Community Grid startede i november 2004 og har idag mere end 100.000 deltagere fra 160 lande. Det første World Community Grid projekt analyserer proteiner og forventes at blive afsluttet inden udgangen af 2005.

Med det store antal deltagere rummer World Community Grid så meget computerkraft, at det kan måle sig med selv de største supercomputere i verden. I løbet af det første år har systemet ydet så meget som en enkelt computer kan på 20.000 år.

Du kan også være med i FightAIDS@Home ved at tilmelde dig her.

Princippet bag FightAIDS@Home har tidligere været benyttet i forbindelse med så forskellige ting som eftersøgning af intelligent liv i rummet og simulering af proteiner.

Det mest kendte projekt af slagsen er SETI@Home, der bruger alverdens computere til at søge efter intelligente signaler fra verdensrummet. Så vidt vides er der dog ikke blevet fundet noget endnu.

Med FightAIDS@Home kan du være med til at finde en kur mod den dødelige sygdom ved at stille din computerkraft til rådighed for forskningen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere