Indhold
De nye alarmer går under betegnelsen dual technology detectors (DTD). De ligner de rum-følere vi kender fra de fleste alarmsystemer i dag, men er i modsætning til de gamle detektorer udstyret med både infrarød måling og en særlige radiobaserede radar.
I større kontorer kan der typisk opstå bevægelser i det infrarøde mønster også selv om der ikke er personer til stede i bygningen. Det forekommer f.eks. når køleanlæg tændes og slukkes, eller når luft af forskellig temperatur hvirvles rundt. Radar-delen kan i de tilfælde bruges til at checke om der findes en person i bevægelse foran detektoren.
Men der er en enkelt ulempe ved den nye teknologi. Radaren er nemlig på visse DTD?er radiomæssigt placeret i det såkaldte ISM-bånd i 2,4 GHz området - præcis det radioområde, hvor alle 802.11b og g trådløse lokalnet befinder sig.
Derudover, er mange af disse detektorer indrettet således, at radaren kører hele tiden, også når selve alarmanlægget er frakoblet. Detektoren strømfødes nemlig hele tiden - om alarmen går i gang er alene et spørgsmål om modtager-enheden er koblet til eller fra.
Derfor kan virksomheder, der anvender denne type alarmanlæg opleve alvorlige problemer med at få ordentlig WLAN dækning i bygningerne. Det fortæller telerådgivningsvirksomheden Netplan.
Det største problem med DTD?erne er, at mange brugere ikke kender til deres eksistens.
- De færreste vil mistænke en infrarød rumalarm for at ødelægge et trådløst lokalnet. Når man ved at teknikken findes er det forholdsvist nemt at spore årsagen, men vi har kunder som har brugt mange ressourcer på at fejlsøge, fortæller teleekspert Torben Rune om problemstillingen.
Hvis man vil undgå, at DTD detektorerne stjæler WLAN kanaler i ens bygning er det derfor en overordentlig god ide at spørge sit alarmselskab til råds, før man sætter detektorer op.