Comdex: Gates udfordres

Det ser ud som om, IT-udviklingen er ved at overhale Microsoft-monopolet og dommer Jackson indenom med en stribe af forskelligt IT-udstyr, der fungerer udmærket uden Windows og Microsoft-programmer.

Af Poul Hilbert

Las Vegas: Temaet på Comdex 99 bliver IT med og uden Bill Gates - og især uden, hvis det går som mange andre end Sun-chefen Scott McNealy håber. Det var dog som i de sidste par år Microsoft-chefen Bill Gates, som åbnede Comdex 99 med en stor tale søndag aften. Comdex er bestemt heller ikke renset for Windows, tværtimod. Udstillingshallerne bugner som tidligere med Windows-produkter.

Men der er dog en tendens i år, som er stærkere end nogensinde. Det gratis styresystem Linux er på banen med sin helt egen konference-afdeling på Comdex, og overalt er der stande og bannere for gratis software - ikke blot fra Sun med Staroffice.

Dertil kommer e-business i enhver afskygning samt en lang række Gates-killere i form af de såkaldte gadgets på Comdex. Det er IT-udstyr bygget til et eller andet bestemt formål, eksempelvis grej som en kalender med Internet, mobiltelefoner på nettet og alt muligt andet i forbruger- og professionelt IT-drevet isenkram.

Fælles for dem alle er, at de fungerer 100 procent uden at have skyggen af et Windows system eller et andet Microsoftprogram i maskinen.

Blandt hundredvis af andre vil Netpliance Inc vise et 200 dollar apparat med en 10 tommer skærm, som giver en enkel Web-adgang til Internet for at tjekke vejret og aktiekurser. Og den kan også bruges til e-mail.

InfoGear Technology præsenterer en ny iPhone til 400 dollar. Der er tre års Web og e-mail med i prisen, og der er en indbygget telefon.

Cido Inc. startede allerede i sommer med at sælge en 99 dollar MailStation til blot e-mail, og Global Converging Technology viser en 399 dollar NetDisplay. Den er trådløs, med tryk-skærm og bruges til Web og e-mail. Afløseren for hjemmets trådløse telefon.

Årets tema på den 20. Comdex messe i Las Vegas kan således gå hen og blive det første alvorlige angreb på Bill Gates´ Windows-monopol. Teknologien er tilsyneladende ved at overhale Microsoft indenom- og dommer Thomas Penfield Jacksons angreb med et udkast til en dom over Microsoft-monopolet tidligere på måneden kan gå hen og blive et ligegyldig juridisk dokument endnu for dommen er faldet om at stække Gates-imperiet. Det gjorde IT-industrien selv.




IT-JOB

Queue-it ApS

Team Lead Engineering

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Scrum Master

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IT-generalister til rollen som systemejer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere