Første danske Media Center

Det første danskudviklede Media Center baseret på Microsofts danske udgave af Windows Media Center Edition 2005, kommer på gaden den 2. september. Det er Zitech Computer, der står bag produktet, som desværre er alt for dyrt.

Zitech Media Center

Zitech Computer er først på banen med et mediecenter baseret på Microsofts kommende danske udgave af Windows Media Center Edition 2005.

Resultatet er meget naturligt blevet døbt Zitech Media Center #1 og på overfladen minder løsningen om de harddiskoptagere vi allerede har set dukke op i hobetal det seneste års tid.

Under kølerhjelmen er mediecentret dog en fuldt funktionsdygtig pc, hvorfor man får lidt flere muligheder end man ellers har set i de traditionelle harddiskoptagere.

Zitech Media Center #1 giver naturligvis mulighed for såkaldt ?time shifting?, hvor en tv-udsendelse optages, mens man ser den.

Man kan derfor pause afspilningen og trygt forlade stuen et øjeblik, og blot fortsætte, hvor man slap. Man kan naturligvis også spole tilbage for at få gentaget en sekvens ? alt i mens selve udsendelsen fortsætter.

Zitech Media Center #1 er en tung sag på 23 kg, der passer fint ind i stuens øvrige interiør, men prisen er desværre alt for høj.
Selv om mediecentret i virkeligheden er en pc i forklædning, så programmeres og betjenes den helt som enhver anden HiFi-enhed i stuen, nemlig via frontpanelet eller via fjernbetjeningen.

Dette gælder også de mere avancerede funktioner, såsom redigering af de digitale billeder eller videofilm, webbrowsing på internettet og læsning af e-mails.

Desuden kan man høre sine musik-cd?er, kopiere dem tabsfrit til harddisken og i det hele taget nyde lyden via et vilkårligt sæt stereo- eller surround-højttalere, der sluttes direkte til enhedens indbyggede klasse-D effektforstærker. Forstærkeren yder 5 x 75 watt ved 4 Ohms belastning med under 0,05 pct. forvrængning.

Tilslutning til internettet

Zitech Media Center #1 er forsynet med Ethernet-tilslutning, så den let kan kobles til et eksisterende netværk og således få adgang til internettet. Dette giver naturligvis brugeren mulighed for at surfe rundt på websider og læse elektronisk post, men er også en nødvendighed, da hele opdateringen af den elektroniske programguide (EPG) foregår via internettet.

Ud fra programoversigten eller ved hjælp af nøgleord, kan man få detaljerede oplysninger om tv-programmerne, helt som man kender det fra avisernes programoversigter. Derefter er det blot at klikke på de tv-programmer man vil have optaget og så lade maskinen om resten.

Når Zitech sender mediecentret på gaden den 2. september vil der dog endnu ikke være adgang til den danske programguide. Denne vil nemlig først være tilgængelig fra Microsoft i begyndelsen af oktober.

Som bruger oplever man dog kun dette ved, at mediecentret indtil EPG?en frigives, ikke kan opdatere program-oplysningerne. Så snart den danske EPG er tilgængelig, vil mediecentret selv sørge for, at opdatere programguiden.

Schyy, mor sover!

Et af de helt store problemer med de nye mediecenter-pc?er er, at de er svære at få til at tie stille. Blæsere, drev og harddiske, der tilsammen lyder som et mindre kraftværk, kan være noget man lever med i arbejdsværelset, men til tv-kigning og HiFi-lyd i stuen er det helt afgørende, at man er i stand til at falde i søvn til tonerne fra Ravels Bolero ? uden at blive forstyrret af en vedholdende hvæsen fra mediecentret.

Zitech Media Center #1 skulle efter sigende være næsten lydløs. Det 23 kilo tunge aluminiumskabinet fungerer nemlig som én stor køleprofil, der ved hjælp af heatpipe-teknologi leder varmen væk fra elektronikken uden behov for indbyggede blæsere. Hele enheden er således passivt kølet.

Alle aluminumsdele er designet og produceret i Danmark. Kabinettets bag- og frontramme er fremstillet af en 20 mm tyk plade, der som udgangspunkt vejer 2,6 kg, men som under den efterfølgende CNC-bearbejdning får fjernet op til 80 procent af alt det oprindelige materiale. Eftersom rammerne hver består af ét stykke aluminium, fremstår de fuldstændig uden samlinger eller skruer.

Overgearet pris

Det nye mediecenter leveres med den nødvendige software installeret, så man slipper for selv at skulle rode med yderligere installation.

Mediecentret leveres som udgangspunkt i tre konfigurationer. Den mindste konfiguration, der koster 13.595,- kroner, er baseret på en 3 GHz Athlon 64-processor fra AMD, 512 MB ram, et GeForce 5200 grafikkort, 250 GB harddisk og DVD-brænder.

Mediecentret er ligeledes forsynet med en dual-tv-tuner, så maskinen kan både optage og afspille på samme tid. Infrarød fjernbetjening følger naturligvis også med i kassen.

Den mindste konfiguration indeholder ikke forstærker-delen. Her skal man interessere sig for mellem-konfigurationen, der bortset fra forstærkeren ligner den mindste model. Prisen for mellem-konfigurationen vil blive 15.995,- kroner.

Den største model ligner mellem-konfigurationen, men er blevet opgraderet til 1 GB ram og 400 GB harddisk. Prisen vil blive 19.995,- kroner. Udover de færdigkonfigurerede modeller, kan feinschmeckere imidlertid også få sammensat en udgave med den indmad, de selv foretrækker.

Man kan ikke umiddelbart sige noget til færdigkonfigurationerne, der helt klart lever op til dagens standard, men priserne synes astronomiske sammenlignet med de kvalitets-harddiskoptagere, der allererede findes på markedet til 5-7.000 kroner ? også selv om mediecentret måske giver lidt flere faciliteter end disse.

Zitech Media Center #1 vil være i handlen fra den 2. september gennem Zitechs egne butikker.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere