RAM-kort som hurtig harddisk

Gigabyte har udviklet et PCI-kort, der kan forsynes med fire RAM-moduler og fungere som en lynhurtig Serial ATA harddisk.

Indhold

Hvis harddisken er for langsom, kan man bruge langt hurtigere RAM i stedet. På Computex har Gigabyte demonstreret en RAM-disk, som skal sættes i PCI-porten og fungere som en harddisk med turbo.

Der er sådan set ikke noget nyt i RAM-diske, men de er normalt ekstremt dyre og forbeholdt særlige server-systemer. PCI-kortet fra Gigabyte koster få hundrede kroner, men så skal man også selv sætte RAM-moduler i.

PCI-kortet har plads til fire RAM-moduler, og det understøtter op til fire gigabyte hukommelse.

Kortet tilsluttes en af bundkortets Serial ATA-controllere via et almindelige Serial ATA-kabel. Det vil være Serial ATA-bussen, der sætter begrænsningerne for hastigheden af dataoverførsel.

Styresystemet ser RAM-disken som en ganske almindelig harddisk, og man kan sætte flere RAM-diske op i RAID, så kapaciteten eller hastigheden forøges.

PCI-kortet er udstyret med et batteri, der kan holde liv i RAM-modulerne i et halvt døgns tid, selv om der slukkes for maskinen.

Man må gå ud fra, at meningen med RAM-disken er at forøge systemets ydelse, selv om man har fyldt alle bundkortets RAM-sokler op. Ifølge Gigabyte er RAM-disken beregnet til brugere, der bearbejder video eller arbejder med 3D-design.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere