Antivirus-producenter blæser til kamp mod spyware

To af de store antivirus-producenter, Symantec og McAfee, vil øge indsatsen overfor spyware i løbet af de kommende måneder.

Indhold

Symantec og McAfee, der begge blandt andet tilbyder antivirus-produkter, vil nu have en bid af antispyware-kagen. Derfor vil de to firmaer i de kommende måneder øge indsatsen mod spyware, og desuden forventes det, at flere andre antivirus-producenter følger trop i den kommende tid.

Antivirus-programmerne har længe kunne fjerne trojanske heste, bagdøre, keyloggere og andre skadelige programmer, men det er de irriterende adware-programmer, som har skabt et marked for spyware.

Da spyware først blev kendt i den brede offentlighed var det hovedsagelig i forbindelse med adware. Det vil sige reklame-programmer, der holder øje med brugerens surfvaner og sørger for at målrette pop-up-reklamer, så de matcher brugerens interesser.

Antivirus-producenterne betragtede ikke denne aktivitet som værende ulovlig, hvilket den strengt taget heller ikke er, og ignorede derfor denne type programmer.

Men efter at antivirus-branchen har måtte se et helt nyt marked for anti-spyware dukke op, kan virksomhederne ikke længere ignore spywaren i samme grad.

Derfor vil Symantec opgradere Antivirus corporate edition Version 10 og Client Security 3.0 i løbet af marts, så produkterne bliver bedre til at fange spyware. Blandt andet vil de nye versioner kunne opdage spyware og trojanske heste direkte, det vil sige uden at man behøver at scanne efter det.

McAfee vil fra torsdag den 24. februar begynde at udsende daglige antivirus-definitioner, der i højere grad vil have fokus på at håndtere spyware.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere