Computerworld News Service: Microsoft har solgt over 150 millioner kopier af Windows 7 i de godt ni måneder, det har været på markedet - hvilket gør desktop-styresystemet til det hurtigst sælgende nogensinde. Windows 7 har allerede mere end opvejet for Microsofts fiasko med Windows Vista, og salget af det nye styresystem er kun lige begyndt.
Apple imponerede for nylig med afsløringen om at have solgt en iPad cirka hvert andet sekund siden lanceringen - hvilket løber op i tre millioner iPads solgt på under tre måneder. De salgstal virker dog langt mindre imponerende, sammenlignet med at Microsoft indtil videre har solgt syv kopier af Windows 7 hvert sekund i tre gange så lang tid.
Det går også godt for andre teknologier, der rider med på Windows 7-bølgen. Det hurtige Windows 7-salg har ført til en stigning i pc-efterspørgslen, og adoptionen af Windows 7 er også ansvarlig for megen af succesen af Internet Explorer 8 - som er den browser, der har den hurtigst voksende markedsandel.
Det nok mest imponerende ved Windows 7's succes er, at mange virksomheder endnu ikke har taget springet. Brandon LeBlanc, der blogger for Microsoft, bemærker i et blogindlæg i onsdags, at "blandt virksomheder, der aktivt er i gang med at udrulle og evaluere styresystemet, undersøger 75 procent af de store virksomheder Windows 7 til brug i deres organisationer."
Færre konsekvenser
Mange virksomheder følger en praksis - hvad enten det er bevidst eller ubevidst - med ikke at udrulle et nyt styresystem, før den første service pack er klar. Ræsonnementet bag denne praksis er, at der er en god sandsynlighed for, at mange af det nye styresystems fejl og børnesygdomme vil være opdaget og rettet, når Service Pack 1 kommer på banen.
Microsoft annoncerede for nylig, at betaversionen af Windows 7 SP1 snart vil være tilgængelig, hvilket giver selv skeptiske virksomheder en årsag til at begynde at kigge på at migrere til Windows 7.
De seneste ni måneders sikkerhedsopdateringer fra Microsoft taler også overbevisende for en migration til Windows 7. Windows XP er gennemgående mindre sikker end Windows 7, og mange virksomheder, der stadig sidder med Windows XP, benytter også stadig Internet Explorer 6 - hvilket grundlæggende er en invitation til alverdens hackere.
Selv i situationer, hvor både Windows XP og Windows 7 er sårbare over for den samme fejl, har udnyttelsen af fejlen generelt langt mindre alvorlige konsekvenser på det nyere, mere sikre Windows 7.
Da mange virksomheder stadig er i planlægningsfasen og gør klar til at udrulle Windows 7, ser det ud til, at salgstallene for Microsofts nyeste desktop-styresystem vil forblive gode i nogen tid endnu. Windows 7's fortsatte succes vil sandsynligvis også resultere i forsat vækst i pc-salget og i Internet Explorer 8's markedsandele.
Oversat af Thomas Bøndergaard