Artikel top billede

Det forventede pc-salg svarer til, at knap hver 20. menneske på Jorden vil købe en ny pc i løbet af 2010.

Hver 20. menneske på jorden vil købe ny pc i 2010

Det totale pc-salg kan i år nå helt op på 354,8 millioner enheder.

Computerworld News Service: Den økonomiske genoprejsning vil sammen med den voksende interesse for mobile enheder drive pc-salget til en vækst på 19,8 procent i år sammenlignet med 2009, sagde IDC i tirsdags.

Forbrugere og virksomheder begyndte at åbne lommerne og købe pc'ere i 2009's fjerde kvartal, fortalte IDC.

Den vedholdende vækst vil fortsætte også i slutningen af i år, og det vil sandsynligvis hjælpe med til at øge det verdensomspændende pc-salg.

Pc-salget vil nå op på 354,8 millioner solgte enheder i år, sammenlignet med 296,1 millioner sidste år, fortæller IDC.

Der er i skrivende stund cirka 6,894 milliarder mennesker på Jorden, og 354,8 milloner enheder svarer til, at cirka fem procent - eller hver 20. - af alle mennesker køber en ny pc i 2010.

Salget kom godt fra start i 2010 med en vækst på 27,1 procent i forhold til samme periode sidste år, efterhånden som pc-priserne faldt.

IDC fortæller, at salgsvolumen sandsynligvis fortsat vil stige med cirka samme hastighed som - hvis ikke hurtigere end - i årets første kvartal, efterhånden som virksomheder og forbrugere skal have udskiftet deres computere.

Salget vil blive drevet af den voksende interesse i bærbare enheder, særligt i udviklingsområderne, mener IDC.

Bærbare pc-enheder vil opnå et salg på 217,2 millioner enheder i år, sammenlignet med 169 millioner sidste år. Bærbare computere vil desuden komme til at udgøre en større markedsandel - omkring 70 procent - af de solgte pc'er i 2012.

Væksten i salget af mini-bærbare som for eksempel netbooks forventes at blive "moderat", siger IDC. Netbooks og andre mini-bærbare vil komme til at udgøre omkring 12 procent af det totale pc-salg i 2010.

Alt-i-én-pc'er

Tidligere i år vurderede administrerende direktør for Intel Paul Otellini netbook-salget til at holde et nogenlunde konstant niveau på omkring 20 procent af det totale pc-salg.

"Nye enheder som e-bogslæsere og medie-tabletter vil komme til at udgøre en udfordring for de mere traditionelle modeller, samtidig vil de åbne nye spændende muligheder på områderne for forbrugerelektronik og mobile forretninger," skrev Jay Chou, der er research analyst ved IDC, i en udtalelse.

Analysefirmaet svarede ikke på forespørgsler i forhold til spørgsmålet om, hvorvidt tablet-salget var indregnet i tallene for salget af mobile enheder. I sidste måned forudså IDC, at tablet-salget vil nå syv millioner enheder i år og 46 millioner i 2014.

Salget af stationære computere vil blive knapt så højt og vil først og fremmest være drevet af virksomheds-udskiftninger og den øgede interesse i specialiserede designs som for eksempel alt-i-én-pc'er, vurderer IDC.

Det verdensomspændende salg vil nå 137,6 millioner enheder i år, hvilket skal sammenlignes med 127,1 millioner sidste år, hvilket tilsammen giver en vækst på 8,2 procent.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere