Der bliver ingen stort anlagt fusion på det schweiziske telemarked. Dermed går TDC glip af milliarder af kroner.
TDC indgik ellers i november sidste år en aftale om at fusionere sit schweiziske datterselskab Sunrise med teleselskabet Orange i Schweiz. En aftale, som i første omgang ville indbringe TDC 11 milliarder kroner samt 25 procent ejerskab af det nye fusionsselskab.
Men de schweiziske konkurrencemyndigheder afviste fusionen 22. april, og nu opgiver TDC helt at gennemføre fusionen.
"Det er vores konklusion, at mulighederne for at få lov til at gennemføre fusionen ikke er til stede, og derfor ønsker vi ikke længere at forfølge dette spor," udtaler TDC's koncernchef, Henrik Poulsen, i en pressemeddelelse.
TDC oplyste ellers 21. maj, at teleselskabet ankede afgørelsen, men det bliver nu droppet.
"Vi vil i stedet koncentrere os fuldt ud om den fortsatte udvikling af Sunrise," fortæller Henrik Poulsen.
Igennem de senere år har TDC trimmet Sunrise, og der har også været tegn på pæn fremgang i selskabet. Det har dog i flere år været kendt, at Sunrise ikke passer ind i TDC's kerneforretning, som er det nordiske marked.
Kapitalfonde beholder pengene
TDC oplyste sammen med France Telecom, der ejer Orange i Schweiz, i november sidste år, at de to selskaber ville fusionere de schweiziske aktiviteter, og at handelen med det samme ville indbringe TDC 11 milliarder kroner.
Med den begrundelse udbetalte TDC kort før jul seks milliarder kroner til selskabets ejere.
"TDC genererer et stabilt cash flow. Samtidig betyder aftalen om et delvist salg af Sunrise, at vi har udsigt til at få et provenu i størrelsesordenen 11 milliarder kroner. Det giver TDC en solid finansiel situation, der gør os i stand til at udbetale et ekstraordinært udbytte til vore aktionærer," udtalte TDC's finansdirektør, Jesper Ovesen, ved den lejlighed.
Siden hen kollapsede frasalget, men ejerne beholder de seks milliarder kroner. Det fortalte kommunikationsdirektør Nicolaj Due til Computerworld 22. april.