Artikel top billede

Vidtrækkende P2P-orm går efter USB-drev

En ny og entreprenant P2P-orm spreder sig tilsyneladende hastigt blandt brugerne af forskellige fildelingsprogrammer.

Computerworld News Service: Indtil videre er de lande, der er blevet påvirket af en ny orme-variant, som BitDefender har valgt at kalde Palevo.DP - Rumænien, Mongoliet eller Indonesien - tegn på, at ormen bliver drevet af en eller anden faktor, der er særlig for netop disse lande.

De fildelingstjenester, der tilsyneladende er under angreb, heriblandt LimeWire, Ares, BearShare, iMesh, Shareza, Kazaa, DC++ og eMule, anvendes dog over hele verden -- først og fremmest af et yngre publikum, og advarslen bør således være klar.

Ormen lokker ofrene ved hjælp af et link i en IM-spammeddelelse, som tilsyneladende fører til et billede, men som i virkeligheden indeholder den ondsindede software.

Når brugeren har klikket på linket, ormer malwaren sig ind i systemet ved at installere en række filer, der kompromitterer Windows XP's firewall.

På det tidspunkt vil de kriminelle have opnået kontrol over systemet og kan åbne bagdøre, der skal bruges til at installere yderligere malware eller til at opfange passwords, der bliver indskrevet via Internet Explorer eller Mozilla Firefox.

Infektionsrate på 500 procent i timen

Særligt to elementer gør Palevo.DP interessant. Først og fremmest det, at ormen kopierer sig selv ind i netværk-shares fra den inficerede pc såvel som til USB-stik og til andre eksterne drev.

Ethvert ikke-beskyttet system med Windows autorun-funktionen slået til - hvilket vil sige stort set alle pc'er - vil blive inficerede, efterhånden som drevene bliver flyttet fra maskine til maskine.

Det andet element er, at ormen går efter P2P-tjenester ved at tilføje kode til delte programfiler. Kombinationen af flytbare medier og P2P giver ormen mulighed for angreb og spredning på to niveauer, hvor den kan gå efter hjemmesystemer og derfra lancere angreb på virksomheds-pc'er, der typisk er bedre beskyttede.

"Palevo-offensiven er aldeles aggressiv og i angrebets begyndelse var vi vidner til infektionsrater på mere end 500 procent i timen," fortæller senior researcher Catalin Cosoi fra BitDefender.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere