Artikel top billede

Intel investerer i mobilitet og cloud computing

Intel har lovet at investere omkring 1,2 milliarder kroner i amerikanske virksomheder i år.

Computerworld News Service: Nu, hvor Intel skal til at investere de lovede 1,2 milliarder kroner i amerikanske virksomheder over en periode på to år, vælger selskabet først og fremmest at bruge pengene på cloud computing og mobilitet, fortæller Keith Larson, der er vice president ved Intel Capital.

"Intel lægger vægt på at investere i ideer, der kan understøtte udbredelsen af hardware som pc'er og håndholdte enheder, eller teknologier, der kan skabe nye designs på hardwareområdet," siger han.

Der er mange friske ideer på området for mobilitet og cloud computing. Mobilitet bliver mere interessant, i takt med at kunderne begynder at forvente fuld adgang til internettet og alle applikationer hele tiden. Det vil kunne lede til helt nye hardwaredesigns, forklarer Keith Larson videre.

"I forhold til forbruger-internet generelt, så er vi hele tiden på udkig efter nye, spændende ting, der kan give mulighed for nye måder at bruge nettet på."

Intel er desuden interesseret i at investere i grønne teknologier, sundhed og bioinformatik, hvor mange computere samarbejder om løsningen af et enkelt problem.

For at opnå målene har Intels investeringsafdeling, Intel Capital, offentliggjort, at den ville investere godt 87 millioner kroner i virksomheder som Caring.com (der beskæftiger sig med sundhed til ældre mennesker) SmartZip Analytics (som tilbyder hjælp i forbindelse med køb af ejendomme), og Virustream (der er leverandør af infrastruktur til cloud).

Vil ansætte 10.500 akademikere ekstra

I januar lovede Intel Capital sammen med flere andre virksomheder at investere godt 20 milliarder kroner i amerikanske teknologivirksomheder i løbet af de kommende to år. Intel har desuden sammen med andre amerikanske selskaber som Google, Microsoft, eBay og Cisco øget sine bestræbelser på at hyre afgangselever fra de amerikanske universiteter.

Da initiativet blev offentliggjort, fortalte administrerende direktør for Intel, Paul Otellini, at virksomheden vil investere omkring 1,2 milliarder kroner i alt, og at de forskellige selskaber desuden vil ansætte yderligere 10.500 afgangselever fra amerikanske universiteter i 2010. Flere af selskaberne vil desuden fordoble antallet af ansættelser i forhold til 2009.

Venturekapital skaber nye job

Intel afviser at give detaljer om, hvor mange penge ud af de lovede 1,2 milliarder kroner, virksomheden til dato har investeret. Men beslutningen er et skridt fremad i forhold til at få beløbet på plads, mener Keith Larson. Han vil ikke fortælle, hvor mange penge der er investeret i hver virksomhed.

Ketih Larson fortæller heller ikke, hvorvidt investeringerne vil hjælpe med at skabe nye job. Han mener dog, at der vil opstå nye job i opstartsvirksomheder med friske ideer, mens ansættelserne vil være afhængige af, hvordan virksomhederne klarer sig.

"Mange af de nye job, der bliver skabt i USA, er blevet oprettet i yngre virksomheder med baggrund i venture-kapital," siger Keith Larson.

Ud over hjælpen med at opbygge teknologisk infrastruktur, så har chip-producenten også egne interesser i sigte, når selskabet forsøger at udvide sin tilstedeværelse til andre brancher.

Investeringen i SmartZip falder under kategorien af nye og interessante internet-baserede bruger-applikationer, mener Keith Larson. Der har været en øget interesse i det amerikanske ejendomsmarked i løbet af de senere år, og ideen om, at give brugerne adgang til data der er fremkommet på baggrund af forbedrede analytiske værktøj, er spændende, tilføjer han. SmartZip tilbyder informationer om 70 millioner amerikanske ejendomme.

Intels investeringer vil hjælpe Virtustream med at udvikle og udvide sin platform til cloud computing. Virtustream beskriver XStram som en "hybrid enterprise cloud platform", der tilbyder garanterede computer-ressourcer fra flere styresystemer.

E-bogslæser for svagtseende

"Cloud computing bliver helt generelt anset for at være et område under vækst. Jeg tror, det er et område, vi har stor interesse i at støtte," siger Keith Larson.

Intel har tidligere investeret i sundhedsområdet, og virksomheden har også hjulpet med at introducere nye enheder inden for området. Sidste år indgik Intel en alliance med General Electric om at udvikle og markedsføre sundhedsteknologier til hjemmebrug, som først og fremmest ville komme ældre mennesker og mennesker med kroniske sygdomme til gode.

I 2008 introducerede virksomheden the Intel Health Guide, der er en pc-lignende enhed, der er designet til ældre mennesker, og som indsamler data for eksempel om patientens blodtryk, vægt og koncentrationen af glukose i blodet. Enheden er desuden designet til at give patienter mulighed for at få adgang til lægen via videokonference.

Virksomheden har desuden introduceret Intel Reader, der er en e-bogslæser særligt skabt til læsere med forskellige former for indlæringsvanskeligheder eller med nedsat syn.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere