Artikel top billede

Jo klogere jeg er, jo dummere føler jeg mig

Klumme: Jeg står på den anden side af at have solgt min it-virksomhed og hungrer nu efter at komme i gang igen. Det seneste halve år har lært mig, at det mest handler om, hvor sulten man er.

Da jeg startede min tidligere it-virksomhed, SoftScan, i 2002 - solgt i 2009 til Symantec - havde jeg allerede erfaring med at drive forskellige virksomheder. Med mere eller mindre succes. Jeg kom dog aldrig ud på den anden side med penge på lommen. Tværtimod. Men jeg vil sige, at jeg lærte utrolig meget, og jeg har brugt meget af den viden sidenhen til at komme godt fra start i SoftScan.

Nu er jeg så for første gang kommet beriget ud på den anden side, komfortabelt endda, og det føles forpligtende. Ikke kun over for andre, men også over for mig selv. Jeg vil gerne (be)vise, at det var mere end blot held.

Det pres kan være en enorm drivkraft, men samtidig en bremse hvor processen bliver alt for planlagt og teoretisk. Så meget at jeg nærmest ønsker, at jeg ikke kender til de faldgrupper, der kan dukke op på vejen til min drøm. Den bremse var der nemlig ikke i forbindelse med etableringen af SoftScan.

Det er paradokset: Jo klogere jeg er, jo dummere føler jeg mig.

Et af mine store idoler er Steve Jobs fra Apple. Som adoptivsøn i en fattig arbejderfamilie skabte han den fedeste virksomhed hjemme fra sin garage og blev bogstavelig talt en verdensstjerne. Så bliver han smidt ud af sin egen virksomhed og etablerer et nyt computerfirma - NeXT- og smider 500 millioner efter projektet.

Han ansætter toppen af poppen til alle poster, bygger fornemme kontorer i marmor og mahogni og betaler en halv million bare for logoet. Men efter otte år og kun 50.000 solgte computere lukker virksomheden. Kendsgerningen: Et totalt flop.

Jeg tror, den eneste måde at skabe en virksomhed på er ved at være sulten på alle tænkelige måder. Sulten efter succes, efter anerkendelse, efter viden, efter at vinde og ikke mindst efter at få sin drøm til at gå i opfyldelse. Jeg tror simpelthen ikke, du kan gå på Harvard og lære det.

Jeg prøver desperat at få denne sult tilbage, for ellers bliver mit næste projekt også et flop. Penge og viden gør det bare ikke alene.

Det minder mig om, at jeg modtog rigtigt mange henvendelser efter min sidste klumme, hvor jeg skrev, at hvis nogen havde en god idé, måtte de gerne kontakte mig. Jeg vil lige benytte lejligheden til at sige en stor tak. Jeg har fået rigtig mange brugbare henvendelser, jeg har personligt mødt en del, og jeg har vejledt dem efter bedste evne.

Der var en læser, der skrev til mig, at han ikke tror, jeg kan få en god idé fra andet hold og samtidig opleve ægte passion. Han skrev, at ideen skal fødes for mig selv, for ellers vil det være som at skulle elske naboens unger som sine egne. Jeg tror, han har ret - tak for rådet!

Jeg er i gang med mit eget projekt igen. Og jeg fornemmer et endnu større potentiale end med SoftScan. Nu skal jeg bare have tændt min indre flamme og komme ud over stepperne uden at tænke for meget over logo, marmor og mahogni, MBA-teorier og amerikansk trade compliance.

Thomas Holm Jensen er tidligere direktør i it-sikkerhedsvirksomheden SoftScan, en del af Symantec Hosted Services.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtrykfor skribentens holdninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere