Artikel top billede

100 millioner er til Opera

Den norske browser Opera vinder stadig frem i it-landskabet, og runder nu 100 millioner brugere. Danskerne er dog knap så begejstrede for fjeldfolkets web-værktøj.

Den norske browser-fabrikant Opera har nået en milepæl i form af 100 millioner brugere.

Fanskaren fordeler sig omtrent ligeligt mellem mobil-versionen og udgaven til almindelige computere med cirka 50 millioner brugere på hver platform.

Som lidt ekstra flødeskum på toppen benyttes Opera også på en række spilkonsoller og andre mobile enheder.

Til mobilen er det fortsat den lille Java-baserede Opera Mini, der er mest udbredt. Denne version tegner sig for langt størstedelen af brugerskaren. Den mere avancerede Opera Mobile-browser er stadig i sin vorden.

EU-klage giver bonus

Brugertallene for pc, Mac og Linux er vokset med ikke mindre end 30 procent i det seneste år, og Opera har haft stor fordel af Microsofts nyindførte browser-valg i Windows, hvor man ved installationen kan vælge, hvilken browser man ønsker på sin maskine.

Selskabet oplyser, at antallet af downloads næsten er blevet fordoblet, efter det frie browser-valg blev indført, og denne funktion tegner sig nu for halvdelen af Operas downloads i Europa.

Baggrunden for browser-valget er en aftale mellem Microsoft og EU-Kommissionen, der er kommet i stand efter at Opera har klaget over, at Microsoft inkluderer Internet Explorer som standard-browser i Windows.

Danskerne er ikke overbeviste

Ifølge Opera er opskriften på succes simpel.

"Vi lytter til brugerne ønsker, og vores belønning er, at de vælger Opera som browser," Lars Boilesen, der er chef for Opera-butikken.

"Den solide vækst viser, at vi er på rette spor, og at vi formår at vokse sammen med brugernes behov."

Træerne vokser dog ikke ind i himlen, og Opera er fortsat en af miniputterne på browser-markedet med en markedsandel på 2,2 procent.

I Danmark er begejstringen for den norske browser knap så stor som i resten af verden.

Ifølge Foreningen af Danske Interaktive Mediers (FDIM) browser-barometer, der er tal for, hvor mange, der har besøgt de danske internetudgivelser, ligger Opera og Opera Mini på 13. og 14. pladsen med en andel på henholdsvis 0,067 og 0,028 procent af sidevisningerne.

Microsofts Internet Explorer i version 7 og 8 topper listen efterfulgt af Firefox, Safari og Chrome.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere