Verdens mest sikre kryptering

Toshiba har vist kvantekryptering i praksis, hvor enkelte lyspartikler bruges i krypteringen af information. Denne form for kryptering skulle være umulig at bryde.

Indhold

Toshiba har kigget dybt i håndbøgerne for kvantefysik og har udviklet en kryptering, der ikke kan brydes.

Systemet virker ved at sende en lang strøm af fotoner (lyspartikler), der er moduleret til at repræsentere nuller og ettaller.

Modulationen sker ved at polarisere partiklerne på to forskellige måder.

Ifølge Heisenbergs usikkerhedspricip (læs mere på www.leksikon.org) er det ikke muligt at kende en fotons data og polarisering på samme tid.

Krypteringsnøglen opbygges ved, at der sendes datapakker i form af lyspartikler.

Modtageren prøver at læse indholdet og rapporterer tilbage til afsenderen, hvilke informationer, der blev opfanget korrekt.

Gradvist opbygger man på denne måde en unik nøgle, som begge parter i kommunikationen derefter vil bruge.

Der er ikke mulighed for at bryde koden, for når modtageren først har prøvet at afkode informationen i fotonerne, ophører de med at eksistere.

Det betyder, at en trediepart, som prøver at tappe informationerne undervejs, vil destruere infomationerne.

Er krypteringsnøglen ikke kendt, vil fotonerne ikke kunne genskabes korrekt og sendes til den rigtige modtager, og dermed afsløres aflytningsforsøget.

Toshiba forventer at gøre teknologien kommercielt tilgængelig. Læs mere på

www.toshiba-europe.com/research/crl/QIG/




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere