Artikel top billede

HP, IBM og Dell klar med nye Intel-servere

Efter lang tids tøven er mange virksomheder nu klar til en server-opgradering, og der er flere nye produkter at vælge imellem.

Computerworld News Service: Hewlett-Packard, Dell og IBM har introduceret nye servere baseret på Intels nyeste serverprocessor, Xeon
5600, som lover bedre ydelse ved et lavere strømforbrug.

Virksomhederne lancerer nye rack-, blade- og tower-servere, der indeholder Intels Xeon 5600-processorer med fire eller seks processorkerner, i den fortsatte kamp om en større bid af servermarkedet.

Serverne vil ifølge analytikere nyde godt af de nye processorer, som Intel hævder er op til 60 procent hurtigere end forgængeren Xeon 5500, der blev introduceret sidste år. De nye chip vil give en bedre ydelse ved et lavere strømforbrug, hvilket bør hjælpe til at reducere elregningen og omkostningerne til datacenteret.

"Det er ikke nogen revolution på serversiden, det er mere udtryk for en evolution, og for at leverandørerne fokuserer skarpere på, hvad de mener, der er vigtigst for potentielle kunder," forklarer Dan Olds, der er chefanalytiker hos Gabriel Consulting Group.

Fordelene inden for ydelse og strømforbrug kan også hjælpe til at forbedre serversalget, som har været nedadgående siden starten af 2009, siger Dean McCarron, der er chefanalytiker hos Mercury Research.

Klar til at bruge penge igen

Opgraderingscyklussen for servere er blevet nedprioriteret på grund af den dårlige økonomi, men der er nu tegn på en stigning i de store virksomheders forbrug, siger McCarron.

Det globale antal solgte servere løb ifølge IDC op på 2,2 millioner i fjerde kvartal 2009, hvilket udgør en stigning på 4,5 procent i forhold til samme kvartal i 2008. Den samlede serveromsætning faldt dog 3,2 procent på grund af faldende priser. Omsætningen fra udelukkende x86-servere, som også er den type maskiner, der netop er blevet introduceret - steg 14,3 procent til 41,2 milliarder kroner.

Kunderne flytter sig i stigende grad i retning af virtualisering, og hardwareforbedringer i serverne såsom flere processorkerner, multithreading og flere hukommelseskanaler skaber mulighed for flere virtuelle maskiner per fysisk server, påpeger McCarron.

Serverne vil blive i stand til at bære flere arbejdsbyrder ved en stadig højere serverudnyttelse.

Lagt op til hård konkurrence

Reduktionen af servere og konsolidering af infrastrukturen indvirker på datacentrene ved at nedsætte strømforbruget og omkostningerne til køling, fremhæver Krista Satterthwaite, der er produktmarketingschef hos HP. HP lancerede tirsdag 18 forskellige Proliant G6 heriblandt blade-, rack- og tower-servere med Xeon 5600-chippene.

Dell vil tilbyde to nye rack-servere, x3650 M3 og x3550 M3, samt to tower-servere, x3500 M3 og x3400 M3, alle med de nye Xeon 5600-chip. IBM har introduceret den "virtualiserings-optimerede" blade-server BladeCenter HS22V, som ifølge virksomheden kan bære 30 til 50 procent flere virtuelle maskiner per fysisk server.

Ingen af de tre virksomheder har løftet sløret for, hvad de nye servere vil koste, og kun Dell har sat en dato på, hvornår de vil være i handlen: Dells nye maskiner kan på verdensplan købes fra næste uge.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere