Artikel top billede

Maersk vælger HP som driftsleverandør - igen

Endnu et Maersk-selskab vælger at lade HP stå for driften af SAP-system fremfor IBM. Læs om overvejelserne bag valget.

For en måned siden var det Maersk Line, der valgte at lade HP stå for driften af sit store SAP-system FACT.

Nu følger et andet af Maersk-koncernens selskaber, Maersk Olie og Gas, trop, og lader HP være driftsleverandør af et nyudviklet SAP-system.

IBM fravalgt til udvikling - og nu drift

I efteråret 2008 valgte Maersk Olie og Gas at lade Accenture og L&T Infotech stå for leveringen af et nyt SAP-system.

I den forbindelse blev IBM vraget som leverandør.

Da Maersk Line valgte driftsleverandør til sit SAP-system, skete det på bekostning af IBM, der måtte se HP løbe med en prestigefyldt ordre.

Nu har Maersk endnu engang besluttet at vælge en anden leverandør end IBM, der ellers igennem mange år har haft en tæt tilknytning til Maersk-koncernen.

Mindre SAP-system

I forhold til Maersk Lines driftsaftale er der dog tale om en meget mindre aftale, oplyser it-chef hos Maersk Line, Peter Heebo Hansen, til Computerworld.

"Kontrakten er meget mindre end Maersk Lines. Det er i forhold til Maersk Line ganske få servere, det drejer sig om," siger Peter Heebo Hansen.

Antallet af brugere hos Maersk Olie og Gas er markant mindre end hos Maersk Line, ligesom volumen af transaktioner i SAP-systemet er mindre.

Beslutning følger Maersk Line

Maersk Olie og Gas har valgt at følge Maersk Line med hensyn til, hvem der skal stå for driften af SAP-systemet.

"Vi har valgt at følge rederiets beslutning. Der er ikke nogen speciel grund til, at vi skal vælge noget andet. Vi slipper for en masse forhandlinger om betingelser og så videre," beretter Peter Heebo Hansen.

Da Maersk Line valgte HP som driftsleverandør, begrundede Adam Gade, vice president og CIO i Maersk Line det med, at HP's driftsløsning gav en væsentlig omkostningsreduktion, blandt andet fordi HP i deres driftsløsning anvender open source-software.

Gode erfaringer med open source

Maersk Olie og Gas har gennem mange år anvendt Linux på servere og arbejdsstationer, hvor blandt andet data fra seismiske undersøgelser analyseres ved hjælp af specialudviklet software.

De erfaringer har været medvirkende årsag til Maersk Lines accept af en Linux-baseret driftsløsning hos HP.

"Da Maersk Line stod for at se på driftsaftalen, snakkede vi sammen. Vores erfaringer med vores systemer har nok været medvirkende til, at de vil tage springet," siger Peter Heebo Hansen.

Driftsløsningen giver også en anden og billigere serverpark. I stedet for HP´s dyreste topmodel, HP SuperDome, anvendes nu HP Bladeservere.

"Hvor Maersk Line tidligere kørte på HP's Superdome med HP-UX kommer de nu til at køre på Linux-baserede standard blade-servere. Det passer godt med Maersk Olie og Gas´ måde at købe servere på. Vi køber efter et lego-princip. Vi vil hellere have en masse små billige byggeblokke end nogle enkelte meget dyre store blokke med mange udvidelsesmuligheder," siger Peter Heebo Hansen, der understreger, at det ikke er små beløb der spares.

Driftsklar til 1. oktober

Ifølge planen skal SAP-systemet være driftsklar i HP's datacenter 1. oktober i år.

Endnu mangler den sidste underskrift, men det er en ren formalitet.

"Vi har skrevet kontrakt med HP om, at de skal installere det her i deres datacenter. Den sidste kontrakt om at lade HP stå for driften er ikke skrevet under endnu, men det er ren formalia," oplyser Peter Heebo Hansen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere