Artikel top billede

Migrationen til Windows 7 giver Intel problemer

Intel bruger adskillige 16-bit programmer, der ikke vil virke i Windows 7, og virksomheden udsætter udrulningen af Internet Explorer 7 og 8.

Computerworld News Service: Intel står over for nogle udfordringer i forbindelse med migrationen fra Windows XP til Windows 7 heriblandt inkompatibilitet med applikationer.

Intel samarbejdede med Microsoft om at udvikle Windows 7 til at blive et stabilt styresystem, men der skal stadig gøres meget, før pc'erne hos Intel selv kan migreres til det nye styresystem, skriver intern udvikler hos Intel, Roy Ubry, i et blogindlæg. Udfordringerne handler blandt andet om problemer med bagud-kompatibilitet med visse applikationer, understøttelse af Microsofts nyere webbrowsere, overgangen til 64-bit samt privacy.

"Det betyder, at det er nødvendigt at investere en væsentlig mængde arbejde i at gøre applikationerne klar til Windows 7," skriver han.

Sidste år offentliggjorde Intel, at virksomheden ville migrere fra det ni år gamle Windows XP til Windows 7 og således springe over Vista, som udkom i 2007. Og nu påbegynder Intel så migrationen til det nye styresystem.

En af de største udfordringer er migrationen af applikationer, der er bygget til Windows XP. Migrationen fra Windows XP til Windows 7 i 64-bit udgør en udfordring i forhold til applikations-kompatibilitet, skriver Roy Ubry.

Windows 7 understøtter ikke programmer i 16-bit, og Intel har stadig mange legacy-applikationer, der kræver, at virksomheden benytter ældre styresystemer.

"I første omgang skulle man ikke tro, at dette ville være noget stort problem. 32-bit har eksisteret i mange år, og de fleste applikationer er blevet porteret til 32-bit," skriver han.

Men vil man migrere til Windows 7, er det nødvendigt at skriver 16-bit programmer om til enten 32- eller 64-bit.

Nødvendig forberedelse

En anden udfordring for Intel har at gøre med, hvordan Windows 7 håndterer 32-bit programmer. 64-bit versionen af Windows 7 gemmer 32-bit programmer i en anden mappe, der typisk hedder Programmer (x86), end 64-bit programmer, der gemmes i mappen Programmer. Det kan give en række problemer, når man søger efter specifikke applikationer, fremhæver Roy Ubry.

"Applikationer, der er programmerede til at søge efter mappen 'Programmer' vil opleve fejl, når de pludselig er installeret i 'Programmer (x86)'," forklarer Roy Ubry.

Selvom der er adskillige udfordringer involveret, er migrationen til 64-bit dog både nødvendig og rettidig, skriver Ubry. Tiltaget vil forberede Intel på fremtidige behov og drage fordel af den højere hukommelseskapacitet i systemer, der i dag er tilgængelige i markedet.

Intel har også udsat udrulningen af Internet Explorer 7 og 8, da disse browsere ikke er kompatible med specifikke tilføjelser og applikationer, der er skrevet til Internet Explorer 6. Mange applikationer såsom Office-tilføjelser og visse versioner af Java er skrevet til IE 6, og "det vil være nødvendigt at håndtere disse migrations-problemer," oplyser Ubry.

Intel forsøger derudover at takle nogle af Windows 7's indbyggede privacy-funktioner, der kan give problemer ved opstart af programmer. Microsoft har forbedret sikkerheden i Windows 7 ved hjælp af øget brugeradgangskontrol, den såkaldte UAC-funktion, der anmoder brugeren om at godkende adgang til programmer.

Men der er risiko for, at visse programmer undlader at anmode brugeren om godkendelse og i stedet blot mislykkes at starte op uden advarsel. Microsoft har dog tilføjet en mulig løsning på problemet med valgmuligheden for at køre et program som administrator.

Intel foretager en række skridt for at gøre migrationen til Windows 7 så smertefri som muligt. Virksomheden har lavet opgørelser over applikationer, opsat testmiljøer og etableret et "sikkerhedsnet," der kan køre XP-applikationer i virtualiserede miljøer eventuelt ved brug af Windows 7's funktion XP Mode.

En repræsentant for Waggener Edstrom, der er Microsofts PR-firma, siger, at han vil arrangere at få nogen fra Microsoft til at tale om Intels udfordringer, men ingen har endnu givet nogen kommentarer.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere