Artikel top billede

Migrationen til Windows 7 giver Intel problemer

Intel bruger adskillige 16-bit programmer, der ikke vil virke i Windows 7, og virksomheden udsætter udrulningen af Internet Explorer 7 og 8.

Computerworld News Service: Intel står over for nogle udfordringer i forbindelse med migrationen fra Windows XP til Windows 7 heriblandt inkompatibilitet med applikationer.

Intel samarbejdede med Microsoft om at udvikle Windows 7 til at blive et stabilt styresystem, men der skal stadig gøres meget, før pc'erne hos Intel selv kan migreres til det nye styresystem, skriver intern udvikler hos Intel, Roy Ubry, i et blogindlæg. Udfordringerne handler blandt andet om problemer med bagud-kompatibilitet med visse applikationer, understøttelse af Microsofts nyere webbrowsere, overgangen til 64-bit samt privacy.

"Det betyder, at det er nødvendigt at investere en væsentlig mængde arbejde i at gøre applikationerne klar til Windows 7," skriver han.

Sidste år offentliggjorde Intel, at virksomheden ville migrere fra det ni år gamle Windows XP til Windows 7 og således springe over Vista, som udkom i 2007. Og nu påbegynder Intel så migrationen til det nye styresystem.

En af de største udfordringer er migrationen af applikationer, der er bygget til Windows XP. Migrationen fra Windows XP til Windows 7 i 64-bit udgør en udfordring i forhold til applikations-kompatibilitet, skriver Roy Ubry.

Windows 7 understøtter ikke programmer i 16-bit, og Intel har stadig mange legacy-applikationer, der kræver, at virksomheden benytter ældre styresystemer.

"I første omgang skulle man ikke tro, at dette ville være noget stort problem. 32-bit har eksisteret i mange år, og de fleste applikationer er blevet porteret til 32-bit," skriver han.

Men vil man migrere til Windows 7, er det nødvendigt at skriver 16-bit programmer om til enten 32- eller 64-bit.

Nødvendig forberedelse

En anden udfordring for Intel har at gøre med, hvordan Windows 7 håndterer 32-bit programmer. 64-bit versionen af Windows 7 gemmer 32-bit programmer i en anden mappe, der typisk hedder Programmer (x86), end 64-bit programmer, der gemmes i mappen Programmer. Det kan give en række problemer, når man søger efter specifikke applikationer, fremhæver Roy Ubry.

"Applikationer, der er programmerede til at søge efter mappen 'Programmer' vil opleve fejl, når de pludselig er installeret i 'Programmer (x86)'," forklarer Roy Ubry.

Selvom der er adskillige udfordringer involveret, er migrationen til 64-bit dog både nødvendig og rettidig, skriver Ubry. Tiltaget vil forberede Intel på fremtidige behov og drage fordel af den højere hukommelseskapacitet i systemer, der i dag er tilgængelige i markedet.

Intel har også udsat udrulningen af Internet Explorer 7 og 8, da disse browsere ikke er kompatible med specifikke tilføjelser og applikationer, der er skrevet til Internet Explorer 6. Mange applikationer såsom Office-tilføjelser og visse versioner af Java er skrevet til IE 6, og "det vil være nødvendigt at håndtere disse migrations-problemer," oplyser Ubry.

Intel forsøger derudover at takle nogle af Windows 7's indbyggede privacy-funktioner, der kan give problemer ved opstart af programmer. Microsoft har forbedret sikkerheden i Windows 7 ved hjælp af øget brugeradgangskontrol, den såkaldte UAC-funktion, der anmoder brugeren om at godkende adgang til programmer.

Men der er risiko for, at visse programmer undlader at anmode brugeren om godkendelse og i stedet blot mislykkes at starte op uden advarsel. Microsoft har dog tilføjet en mulig løsning på problemet med valgmuligheden for at køre et program som administrator.

Intel foretager en række skridt for at gøre migrationen til Windows 7 så smertefri som muligt. Virksomheden har lavet opgørelser over applikationer, opsat testmiljøer og etableret et "sikkerhedsnet," der kan køre XP-applikationer i virtualiserede miljøer eventuelt ved brug af Windows 7's funktion XP Mode.

En repræsentant for Waggener Edstrom, der er Microsofts PR-firma, siger, at han vil arrangere at få nogen fra Microsoft til at tale om Intels udfordringer, men ingen har endnu givet nogen kommentarer.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere