Artikel top billede

Vil Danmark hemmeligholde anti-pirat forhandlinger?

Offentligheden skal ikke have indsigt i forhandlinger om omstridt, international anti-pirat aftale. Det mener Danmark ifølge et nyt læk i sagen.

Danmark var mest offensiv i forhold til at hemmeligholde indholdet af den stormomsuste anti-pirat forhandlinger på det seneste møde mellem en lang række lande i Mexico.

Det fremgår af et nyt hollandsk læk (Google-oversat, bedre oversat, hollandsk) om den omdiskuterede forhandlingsrække om ACTA (Anti-Counterfeit Trade Agreement,), oplyser flere kilder på internettet, blandt andre magasinet DailyTech.

Formålet med aftalen er at komme piratkopiering og kopivarer og til livs med markant skrappere regler.

Kritikere frygter, at dette vil sætte almen retspraksis ud af spillet, og at det er op til den enkelte at bevise sin uskyld.

Vil have iPods beslaglagt

Forhandlingsparterne bag ACTA-aftalen[/url] bad tidligt brancheorganisationer om input til indholdet af aftalen.

Forslagene handlede blandt andet om, at iPods og bærbare computere skulle kunne beslaglægges ved grænserne, hvis de indeholdt piratkopieret musik.

EU afviste dog senere klart, at private borgere skal frygte at få snuppet musikafspillere af toldere.

Det lækkede hollandske dokument om forløbet i Mexico, omhandler blandt andet interne diskussioner mellem forhandlingsparterne omkring holdningen til, at give offentligheden bedre indsigt i indholdet af forhandlingerne.

Danmark mest ufleksibel

Netop den manglende offentlighed omkring det faktiske indhold har længe været kritiseret af både teleselskaber og rettighedsorganisationer. Derfor har offentlighedens mulighed for at følge processen indtil videre bestået af information fra en lang række lækkede dokumenter.

Ifølge dokumentet, som er et hollandsk memo omkring mødet i Mexico, var Danmark ifølge hollandsk opfattelse "mest ufleksibel" i forhold til spørgsmålet om at støtte gennemsigtighed i forhandlingerne, noterer den canadiske blogger Michael Geist sig.

"Nogle medlemslande havde stadig forbehold. Belgien, Portugal, Danmark og Tyskland er stadig ikke overbevist om, at fuld åbenhed skal nås. Tyskland, Belgien og Portugal kunne tilsyneladende overtales, men Danmark var ikke særlig fleksibel," hedder det i dokumentet.

Næste og ottende runde af de omstridte forhandlinger foregår i følge et tidligere lækket dokument i april i New Zealand, mens niende runde foregår i Geneve i juni.

Forhandlingsparterne, der blandt andre tæller USA, EU, Canada, New Zealand, Schweiz og Japan, Sydkorea og Singapore er angiveligt stadig opsatte på at underskrive ACTA-aftalen i 2010




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere