Artikel top billede

Er det her fremtiden for det gamle Windows Mobile?

Siden Microsoft annoncerede planerne om et nyt smartphone-styresystem, har det været uklart, hvad det vil betyde for eksisterende brugere. Nu er der dog efterhånden klarhed.

Siden Microsofts Steve Ballmer præsenterede selskabets nye smartphone-styresystem, Windows Phone 7, på Mobile World Congress i Barcelona den 15. februar, har der været en række ubesvarede spørgmål, som nu efterhånden er ved at være afklaret.

For det første har en del af de virksomheder, der anvender Windows Mobile, nok været bekymret for, hvad skiftet til et nyt styresystem vil betyde.

Windows Phone 7 byder på en helt ny grænseflade, inspireret af Microsofts Zune-afspiller, og der er særligt fokus på forbedrede multimedie-funktioner.

For it-cheferne er det dog i første omgang nok mest mail- og kalenderfunktioner, der er interessante, og spørgsmålet om, hvordan eksisterende applikationer kører på det nye OS, vil nok også trænge sig på hos mange professionelle brugere.

Sådan er planerne

Microsoft har dog ikke tænkt sig at aflive Windows Mobile helt, men i stedet tyder meget på, at selskabet vil omdøbe det gamle styresystem til Windows Phone Classic.

"Før Windows 7 (der kommer senere på året, red.), vil Microsoft levere to mellemliggende opdateringer, der begge vil rette sig mod enheder, der er lanceret, hvilket vil fuldende serien af Windows Mobile 6.5.x-opdateringer og betyde en mere sammenhængende oplevelse for brugerne," skriver den mangeårige Microsoft-kommentator Paul Thurrott på sin blog.

Han mener i lighed med flere andre bloggere og medier at vide, at Microsoft herefter vil fortsætte med at opdatere Windows Phone Classic.

Hvor det er bekræftet af Microsoft, at der vil komme flere opdateringer til det nuværende Windows Mobile, så er det endnu ikke afsløret, om supporten vil ophøre med tiden eller fortsætte, så der kommer til at eksistere to operativsystemer side om side.

Et andet spørgsmål, der har brændt sig på, er, hvilke hardware-krav, der vil være til det nye Microsoft-styresystem.

Her mener GSM Arena nu at vide, at Windows Phone 7 vil kræve en processor på 1 GHz, hvilket umiddelbart lyder ret voldsomt, da kun få af de nuværende smartphones på markedet kan lege med på det niveau.

Af samme årsag er det endnu også uvist, om der vil blive mulighed for at opgradere Windows Mobile-telefoner til Windows Phone 7.

Microsoft under pres

I forbindelse med lanceringen af Windows Phone 7, udtalte IDC's danske teleanalytiker Brian Troelsen, at de smarte multimediefunktioner næppe kommer til at afgøre it-chefernes valg, når der skal vælges platform.

"Set fra en CIO's synsvinkel, så er det afgørende først og fremmest muligheden for kontrol og sikkerhed - det skal simpelthen bare være på plads," sagde han.

Microsoft forsøger med Windows Phone 7 at dæmme op for den stigende konkurrence fra nye smartphone-platforme som iPhone og Android, der har fået størstedelen af forbrugernes opmærksomhed i de seneste år.

I denne uge offentliggjorde Gartner tal for smartphone-markedets udvikling i hele 2009. Året var kendetegnet ved, at Symbians markedsandel faldt fra 52,4 procent til 46,9 procent. Til gengæld steg Research In Motions andel fra 16,6 procent til 19,9 procent.

Apple iPhone OS sneg ind på tredjepladen ved at øge markedsandelen på 8,2 procent til 14,4 procent i 2009. Windows Mobile måtte til gengæld se sig henvist til fjerdepladsen efter et fald fra 11,8 procent til 8,7 procent.

Endelig voksede Androids markedsandel fra 0,5 procent til 3,9 - en naturlig konsekvens af de mange Android-telefoner, der blev sendt ud i butikkerne i 2009.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

06. november 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

12. november 2024 | Læs mere


Fremtidens digitale kraftværk: Tag styringen med dit ERP-system

I dag ligger moderne ERP-platforme i skyen og opdateres adskillige gange årligt. Samtidig får man nærmest pr. automatik adgang til en omfattende portefølje af integrationer, add-ons, 3. partsmoduler, BI og avancerede funktioner til AI/ML-understøttelse af forretningsprocesser. På denne dag går vi derfor i dybden med, hvad det betyder for din virksomhed. Uanset om I har migreret til en cloudbaseret platform eller planlægger at gøre det indenfor en overskuelig fremtid.

13. november 2024 | Læs mere