Artikel top billede

Her er de gode kontorpakker til din smartphone

Hvis du skal have hele kontoret med i lommen i form af en smartphone, kan en kontorpakke til tekstbehandling, regneark og præsentationer være nødvendig. Se mulighederne her.

Selvom det nok er de færreste, der har lyst til at producere længere tekster, komplicerede regneark eller spændende præsentationer på en smartphone, så kommer man hurtigt til kort, hvis man skal foretage bare simpel tekstredigering og ikke har en eller anden form for smartphone-kontorpakke.

De fleste smartphones kommer med applikation til noter, men skal man lege alt for meget med formatering, kan det være nødtvendigt at se sig om efter en egentlig kontorpakke.

Den vil også være nødvendig, hvis en kollega sender dig den der powerPoint-fil, som i skal bruge til præsentationen i morgen, og du lige har 15 minutter, mens du sidder i toget, til at foretage de sidste rettelser.

Eller hvad med Excel-regnearket, hvor du gerne lige vil opdatere med de seneste salgs-tal, inden du sender filen til chefen?

Der findes flere gode kontorpakker til smartphones, som vi vil gennemgå i det følgende. Måske dit behov er knapt så stort, og så kan det værre, at du i stedet skal gå efter en af de mange avancerede note-applikationer, der efterhånden også findes på smartphone-markedet.

500

Sådan tager Microsofts Office Mobile sig ud.

Lad os starte med Microsofts Office Mobile, der med udgangspunkt i den meget udbredte desktop-udgave, umiddelbart skulle være et oplagt valg for mange.

Microsoft Office Mobile

Desværre findes Microsofts bud på en smartphone-kontorpakke endnu kun til selskabets eget Windows Mobile-styresystem, der ikke står for betydelige markedsandele sammenlignet med Symbian-platformen og også halter bagefter RIM's Blackberry og Apples iPhone OS.

I sommer annoncerede Microsoft dog sammen med Nokia, at Office Mobile vil blive udgivet til Nokias telefoner i løbet af i år og set i det lys, er det interessant at se på, hvad Microsofts smartphone-pakke tilbyder.

Her kan du se en præsentation i den kommende 2010-udgave af Office Mobile.

Microsoft Office Mobile indeholder tilpassede versioner af Word, PowerPoint, Excel og OneNote. Det betyder, at du præcis som på computeren kan læse/se, oprette og redigere dokumenter.

Der er også mulighed for stavekontrol, en ikke uvæsentlig feature, når indtastingen foregår på en smartphone.

Den nuværende version af Microsoft Office Mobile, 6.1, kan købes for omkring 280 kroner til Windows Mobile. Det er ikke annonceret, hvornår Symbian-versionen vil blive frigivet.

Quickoffice

Et stærkt alternativ til Microsofts egen smartphone-kontorpakke kan være Quickoffice, der har lukreret på, at Microsoft indtil videre har koncentreret sig om at tilbyde en kontorpakke til selskabets egen smartphone-platform.

Derfor findes Quickoffice til både Symbian, Blackberry, Palm og iPhone, men ikke til Windows Mobile.

Quickoffice har fået flere gode anmeldelser og overordnet set er der da også tale om et fint bud på en smartphone-kontorpakke.

Produktet tager udgangspunkt i Microsofts kontorapplikationer og tilbyder således den samme pallette af programmer, og de er alle kompatible med Microsofts formater.

200

Quickoffice findes til en række forskellige platforme, her iPhone.

200

Britiske Tech Radar og Wall Street Journals Walt Mossberg skrev blandt andet i deres anmeldelser af Quickoffice (iPhone-versionen), at selvom programmet tilbyder de grundlæggende features, så taber det ved at mangle stavekontrol, og at det ikke er muligt at åbne filer, der er vedhæftet en email.

I stedet skal man overføre filen via WiFi eller benytte cloud-strorage-tjenester som MobileMe, Googledocs, Dropbox eller Box.net.

Du kan se en gennemgang af Quickoffice her:

Priserne på Quickoffice varierer lidt efter platformen, men i øjeblikket koster pakken 59 kroner til iPhone og cirka 100 kroner til Symbian-telefoner.

Hvor meget har du brug for?

Mens der ved de to nævnte eksempler er tale om egentlige kontorpakker, der understøtter oprettelse og redigering af både dokumenter, regneark og præsentationer, så vil en del smartphone-brugere måske finde det lidt for voldsomt.

Måske dit behov snarere er at kunne skrive noter med et begrænset behov for formattering.

Til det formål findes der en række gode bud på applikationer, der kan løse de mere simple opgaver, men dog samtidig rummer en del muligheder. Og så er de billigere end de fuldfede kontorpakker.

Evernote og Awesome Note

Et af de hotteste bud på en avanceret note-applikation i øjeblikket er Evernote, der findes findes til en række forskellige platforme, dog ikke Symbian.

Evernote lader dig tage noter fra din dagligdag. Det kan være et par ord om en idé, der netop er faldet dig ind, eventuelt kombineret med et billede fra mobilkameraet eller et webside-screenshot. Eller måske en lille lydoptagelse.

Det smarte ved Evernote er, at applikationen kan styres både fra din computers webbrowser og din smartphone, og at dine data kan gemmes online, så du har adgang til alting fra alle steder.

300

Evernote er en avanceret note-tjeneste.

Evernote kan både anvendes i en gratis version og i en premium version, der koster fem dollars, under 30 kroner, om måneden. Med den betalte version får du mere plads online, bedre samarbejdsværktøjer og understøttelse af flere filformater.

Evernote blevet anmeldt adskillige steder, blandt andet af Walt Mossberg, der generelt giver tjenesten pæne ord med på vejen.

Her kan du se, hvordan Evernote fungerer:

Et andet bud på denne type applikation er Awesome Note, som vi tidligere har beskrevet.

Awesome Note er applikationen til dig, som har brug for et redskab til at håndtere tanker og idéer, men ikke for at arbejde med egentlige Office-filer.

500

Awesome Note.

Med Awesome Note kan man oprette noter med forskellige skriftstørrelser- og typer, inkludere billeder, og man kan ændre baggrundsfarve med videre.

Du kan også sætte en tidsbestemt alarm på noterne og tilmed synkronisere med Google Docs, så du let kan få dine noter over på computeren - og omvendt.

Desværre findes applikationen indtil videre kun til iPhone, hvor den kan købes for 24 kroner. Af lignende applikationer kan nævnes Notebooks (iPhone) og Active Notes (Symbian).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

06. november 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

12. november 2024 | Læs mere


Fremtidens digitale kraftværk: Tag styringen med dit ERP-system

I dag ligger moderne ERP-platforme i skyen og opdateres adskillige gange årligt. Samtidig får man nærmest pr. automatik adgang til en omfattende portefølje af integrationer, add-ons, 3. partsmoduler, BI og avancerede funktioner til AI/ML-understøttelse af forretningsprocesser. På denne dag går vi derfor i dybden med, hvad det betyder for din virksomhed. Uanset om I har migreret til en cloudbaseret platform eller planlægger at gøre det indenfor en overskuelig fremtid.

13. november 2024 | Læs mere