I 2009 kom 3.350 personer til Danmark via den såkaldte jobkortordning og jobplan. Året før var det 2.624 og i 2007 var tallet blot 1.745 personer.
Derfor advarer fagforeningen HK Privat nu om, at midt i krisen presser de udenlandske it-folk lønniveauet herhjemme.
Det er nemlig sådan, at for mange af personerne på ordningerne har den eneste eneste betingelse for at komme ind været, at de danske arbejdsgivere tilbyder en årsløn på 375.000 kroner - svarende til 31.250 kroner om måneden.
"Derfor bliver 31.250 også en slags magisk grænse for lønniveauet herhjemme. For hvorfor skulle danske arbejdsgivere give danske it-folk mere end det beløb, når man kan få en fra udlandet, der er billigere," siger konsulent Morten Skov fra HK Privat.
Han pointerer, at stigningen i antallet af personer på ordningerne ikke direkte fortæller, at flere it-folk er kommet hertil. Den detaljeringsgrad har statistikken nemlig ikke.
Men alle tidligere undersøgelser lavet på fordelingen på branchen i ordningerne viser, at it-folk udgør langt hovedparten, oplyser HK Privat.
"Så der er ingen tvivl om, at der kommer flere it-folk ind fra udlandet end tidligere på disse ordninger," siger Morten Skov.
Hvorfor ned til 20.833 kroner?
Han forstår derfor heller ikke et forslag fra det Radikale Venstre om at sætte grænsen ned til 250.000 kroner om året - svarende til 20.833 kroner om måneden.
"Hvis man vil tiltrække folk udefra, så ville det da være bedre at tilbyde en højere løn," siger Morten Skov.
Han antyder dermed også, at forslaget, der er meget enslydende med et forslag fra Dansk Industri om at beløbet skal sættes "væsentligt" ned er til skade for arbejdstagerne, mens arbejdsgiverne blot scorer billig arbejdskraft.