Underskud på underskud. I de sidste syv regnskabsår har de sammenlagte bundlinjer vist et minus på cirka 230 millioner kroner.
Men nu er det snart slut, lyder meldingen fra RTX Telecom, der udvikler, fremstiller og leverer trådløse produkter - fra spil-controllere til telefoner - på vegne af andre virksomheder.
"Opgaven her hos RTX er jo at gøre virksomheden profitabel, og det er vi godt på vej imod, efter at vi sidste år lavede en række tilpasninger af forretningen, hvor vi har reduceret omkostningerne ganske betydeligt i forretningen," fortæller administrerende direktør Jesper Mailind fra RTX Telecom.
Jesper Mailind henviser til resultatet for første kvartal i regnskabsåret 2009/10, som viser et underskud på 300.000 kroner mod cirka ni millioner kroner et år tidligere.
Den pænere bundlinje er resultatet af et hårdt 2009, hvor virksomheden reducerede medarbejderstaben med over en fjerdedel, halverede ledelsen og outsourcerede den sidste produktion til Asien.
"Vi har ikke kommunikeret nogen langstrakt strategi ud. Det har først og fremmest været vigtigt at komme i nul og få noget grund under fødderne, men det er vel ikke nogen hemmelighed, at målsætningen er at gøre virksomheden profitabel," siger Jesper Mailind.
RTX henter Jens Alder ind
2009 var ikke mindst et turbulent år på ledelsesfronten i RTX Telecom med base i Aalborg. Tage Rasmussen, der dengang var administrerende direktør, blev fyret i maj, og senere på året overtog Jesper Mailind posten.
Det var dog langt fra det eneste, der skete på ledelsesfronten i firmaet.
Tre bestyrelsesmedlemmer forlod RTX-bestyrelsen efter uenighed om en bonusordning til direktionen, og det endte med, at en ny bestyrelse kom til.
Den ny bestyrelsesformand, Mogens Elsberg, måtte dog sidst på året trække sig fra posten, fordi der efter et jobskifte til GN Netcom opstod et "habilitetsproblem".
"I og med jeg er ansat i GN Netcom, har jeg et habilitetsproblem, idet RTX både beskæftiger sig med GN Netcom og nogle af vores konkurrenter," forklarede han dengang.
Den tidligere TDC-topchef Jens Alder blev indstillet som afløser, og sidst i januar valgte aktionærerne Jens Alder ind i bestyrelsen, hvor han nu er formand.
I sin TDC-tid blev han kendt som cost-cutteren, der skar TDC ind til benet, men det er en anden opgave, han får hos RTX.
"Vi har taget alle de større geværgreb, så det er mere på den strategiske udvikling, og der er det vigtigt at have nogle folk i bestyrelsen, som har god forståelse for de markeder og kundeområder, som vi er indenfor. Det kan Jens, ligesom han også er en god allround-leder," siger RTX-direktøren.
Desuden peger han på, at Jens Alder er uddannet ingeniør med kendskab til trådløse teknologier.
Håber på mexicansk stor-aftale
I tiden under Tage Rasmussen blev virksomheden skåret til, og i dag har virksomheden tre forretningsområder: Products, Technology og Networks.
Sidstnævnte division fik sidste år en mexicansk ordre i hus. Aftalen indebærer, at virksomheden skal levere trådløse netværk til fem mexicanske byer, og hvis det går godt, kan RTX håbe på yderligere ordrer fra Mexico.
"Det kører i store træk efter planen, og så er det selvfølgelig klart, at når kunden ser, hvordan det kører, så er der mulighed for udrulning til flere byer. Vi må så se, hvordan det udvikler sig,"
Netværksdelen i RTX Telecom har generelt rettet øjnene mod Syd- og Mellemamerika.
"Vi har fokus på en række af de latinamerikanske lande, fordi vi kan se, at der er et behov for udbygning af teleinfrastrukturen i de lande, og samtidig er der i stigende grad også økonomisk vækst, der gør, at de har råd til det," fortæller Jesper Mailind.
Det går bedre over hele linjen
Generelt lyder det fra Jesper Mailind, at det går bedre over hele linjen i virksomheden. Og der har sågar fundet ansættelser sted efter år med nedskæringer.
"Vi er i en situation, hvor vi er begyndt at hyre. Inden for vores Products-område hyrer vi ingeniører igen. Det er dog i mindre målestok, at vi ansætter," siger han og tilføjer, at der kommer mange ansøgninger.
En del af de jobsøgende kommer formentlig fra en række af de televirksomheder, der sidste år lukkede eller skar kraftigt ned i Aalborg. Således lukkede både Motorola og Texas Instruments helt, mens andre fyrede.
RTX Telecom er en af de virksomheder, der valgte at skære i medarbejderstaben. I dag er der cirka 100 medarbejdere i Aalborg, mens der er omkring 50 i Hong Kong, hvor produktionen ligger.
Dertil kommer to kontorer med enkelte medarbejdere i USA og Brasilien. Antallet af ansatte i RTX toppede i regnskabsåret 2005/06 med 276 medarbejdere.