Artikel top billede

Foto: Jørgen True.

TDC-topchef: Vi er i europæisk topklasse

I 2012 skal TDC være Europas stærkeste teleselskab, og koncernen er godt på vej, mener administrerende direktør Henrik Poulsen.

"Alt i alt er det et resultat, som - vi føler - er meget tilfredsstillende. Vi forventer, at det er et resultat, der vil placere os i den øverste del af den europæiske liga af teleselskaber."

Sådan sagde administrerende direktør Henrik Poulsen om dagens TDC-regnskab for 2009, der bød på vækst i top- og bundlinjen.

Han kunne se tilbage på et år, hvor teleselskabet manifesterede sin position på det danske marked.

Fullrate, A+, DONG's fiberforretning, M1 og Unotel blev alle købt op i 2009. Henrik Poulsen vil dog ikke sætte navn på det bedste opkøb i 2009.

"Nej, man kan ikke vælge mellem sine børn. Det vil simpelthen være for vanskeligt, men jeg vil sige, at de alle sammen på hver deres måde har været fornuftige opkøb," siger Henrik Poulsen.

Vokset herhjemme

I de senere år under de fem kapitalfondes ejerskab er TDC blevet mindre internationalt set, men selskabet er vokset i Danmark.

Det er sket som led i TDC's strategi, der er fokuseret på Norden.

Den sidste ikke-nordiske forretning i TDC er teleselskabet Sunrise, der har base i Schweiz. Dette selskab bliver delvist solgt samt fusioneret med Orange i Schweiz.

"Vi er nået i mål med den refokusering, som fondene startede, da de købte selskabet for godt fire år siden. Det var en refokusering på at blive et nordisk kommunikationsselskab. Vi har i løbet af 2009 afsluttet rejsen ved at frasælge vores andel i ungarske Invitel for et par måneder siden og så den igangværende fusion med Orange i Schweiz," fortæller Henrik Poulsen.

Toppen af poppen er målet

Dagens regnskab bidrager til det mål, som telekoncernen har sat sig, mener Henrik Poulsen.

Målet er at blive Europas stærkeste teleselskab i 2012 målt på kundetilfredshed, medarbejderstolthed og indtjening.

"Vi føler, at det er et højt mål at sætte for TDC, men vi føler faktisk også, at det er et opnåeligt mål inden for de næste to til tre år. Grunden til, at vi tør sætte ambitionen så højt er, at vi føler faktisk, at vi på en række områder i dag hører til blandt de stærkeste teleselskaber," siger han.

Teleselskabet har igennem flere år været igennem slankekur på medarbejdersiden, men tilfredsheden blandt de ansatte er opadgående, lyder det fra Henrik Poulsen.

Rustet til fremtiden

Fem kapitalfonde overtog TDC i 2006, hvor Jens Alder blev indsat som manden, der skulle skære elementer fra, der ikke var en del af kerneforretningen.

I den proces blev teleselskabet mødt af kritik for at afvikle i stedet for at udvikle, men den kritik er urimelig, mener Henrik Poulsen, der overtog efter Alder sidst i 2008.

"Vi investerer i øjeblikket på et niveau, som ligger pænt over det europæiske gennemsnit. Til enhver tale, der måtte have været over årene om fondenes potentielle udsultning af vores investeringsbudgetter, vil jeg sige, at hvis man studerer facts over de seneste år, så vil man se, at TDC har investeret på et niveau, der matcher fortiden og måske endda lidt mere til," siger TDC's topchef.

Han fortæller, at teleselskabet har investeret store summer i infrastruktur, it samt netværksudstyr.

"Vi føler, at det er en vigtig pointe at lave, for vi har ofte undret os over den diskussion, og det er selvfølgelig derfor klart, at vi også har en opgave i at fortælle, hvordan vi ser på det," siger Henril Poulsen og tilføjer:

"Vi har kørt på et meget højt investeringsniveau. Vores aktionærer kunne muligvis med rette klandre ledelsen for at have investeret lidt mere end vores peers (lignende selskaber, red.) i udlandet."

Ifølge den administrerende direktør er teleselskabet godt på vej til at få en infrastruktur, som også matcher de behov, som forbrugerne får i fremtiden. I dag er markedet dog ikke modent til en teknologi som fiber, påpeger han.

Intet behov for øgede hastigheder

"Vi ser i øjeblikket, at hovedparten af danskerne i dag ligger under 10 megabit. De største hastighedspunkter ligger på to og fire megabit, og derfor kan man sige, at danskerne måske ikke oplever det behov for øgede hastigheder, som mediedækningen måske nogle gange kunne bære præg af," fortæller Henrik Poulsen.

I forbindelse med diskussion om Højhastighedskomiteens rapport har kritikere ment, at det er nødvendigt at få en helt ny infrastruktur på plads, før der kan opstå nye og revolutionerede tjenester på bredbånd.

Hastighed og tjenester går dog hånd i hånd, vurderer Henrik Poulsen, som også henviser til, at Højhastighedskomiteen ønsker en markedsdrevet udvikling.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Skab værdi med produktkonfiguration i Dynamics 365

Deltag i dette webinar og lær, hvordan du kan skabe øget værdi gennem produktkonfiguration med Microsoft Dynamics 365 standard konfigurator og Easy Creator. Eksperter fra CGI vil dele deres indsigt i, hvordan produktkonfiguration kan optimere processer, forbedre kvalitet og øge kundetilfredshed.

05. februar 2025 | Læs mere


Sådan automatiserer du med Copilot

Høst fordelene og sæt strøm til processerne med Microsofts alsidige AI-assistent.

06. februar 2025 | Læs mere






White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering