Artikel top billede

Hostende DMI-servere sætter kæmpe-rekord

DMI slog sine egne rekorder med flere længder trods timers nedbrud midt under varslet snestorm.

Den massive interesse for den varslede snestorm betød tirsdag, at Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) satte ny besøgsrekord på vejrtjenestens hjemmeside, dmi.dk.

Ifølge estimerede tal fra FDIM blev DMI's hjemmeside vist flere end 7,7 millioner gange.

Dermed slår meteorologerne en gammel snestorms-rekord på lige over fem millioner sidevisninger stort.

Det sker på trods af timers nedetid og efterfølgende lange svartider i løbet af tirsdagen, hvilket var en konsekvens af langt flere besøgende, end serverne kunne klare.

Hos DMI fortæller systemadministrator Eivind Bengtsson, at tirsdagens rekord formentlig havde været på 10 millioner sidevisninger, hvis DMI havde haft fuld service på hele dagen, så serverne kunne kapere trafikken.

"Det fortæller, at vi skal have en endnu større kapacitet, og vi skal have den ud i god tid. Men det svære er jo at planlægge, hvornår vi har brug for den dobbelte kapacitet," siger Eivind Bengtsson.

Han peger på, at DMI langt de fleste dage slet ikke vil have brug for kapacitet i denne størrelsesorden.

"Der ville vi fint klare os med en halv server," siger Eivind Bengtsson, der medgiver, at antallet af sidevisninger er "helt vildt".

Ekstra server tog presset

Da interessen for meteorologernes hjemmeside tirsdag blev så stor, at serverne kollapsede under presset, besluttede man ifølge Eivind Bengtsson at sætte en ekstra server op i DTU's maskinstuer i Lyngby, hvor DMI's caching-service er koblet op til Forskningsnettet.

Men selvom den ekstra server betød, at sitet efter timers problemer igen håndterede trafikken pænt, viser trafikrekorden, at de nu i alt tre servere ikke er nok til at håndtere trafikken til dmi.dk i situationer med hård belastning.

Før sitet gik ned tirsdag formiddag lå belastningen nemlig på omkring 400 megabit i sekundet. Efter den ekstra server var oppe, steg belastningen til 553 megabit i sekundet.

"Og det er jo til at tage at føle på," siger systemadministratoren.

Mere udstyr eller mindre indhold

Tirsdagens hændelse giver anledning til overvejelser om, hvad man skal gøre for at forberede sig på næste gang brugerinteressen bliver lige så stor som tirsdag, fortæller systemadministratoren.

Med stadig hurtigere internet-forbindelser hos befolkningen, og efterspørgsel efter stadig mere information om vejret, som er muligt at distribuere på dmi.dk, er en af mulighederne at benytte mere maskinkraft.

En anden vej er at slanke sitet i spidsbelastede situationer, forklarer han.

"Der er mange muligheder. Nu må vi evaluere, hvilke løsninger, vi skal vælge at benytte fremover," siger Eivind Bengtsson.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere