KMD's administrerende direktør, Lars Monrad-Gylling, er også it-brancheforeningens formand.
Men sagen om KMD's prisstigninger på over 50 procent over fire år på monopol-systemer til kommuner, hvilket flere eksperter vurderer som værende på kant med konkurrenceloven, svækker formanden.
Det vurderer ledelsesekspert og professor Anders Drejer fra Handelshøjskolen i Aarhus.
"Det er altid uheldigt at skulle være repræsentant for en branche og så ikke have orden i eget hus," siger han.
"Det koster troværdighed og er svært at håndtere - for hvornår er det KMD, og hvornår er det branchen, som er på kant med loven," siger Anders Drejer.
Dårligt forbillede
Professoren i strategi og ledelse mener, at KMD ikke skal ses som et forbillede i branchen.
"Jeg synes, at KMD er et dårligt forbillede - brancheforeningens formand burde være bedre til at holde sin sti ren," siger Anders Drejer.
Han mener, det er uklart, hvorvidt Lars Monrad-Gylling har fået udstukket ordre fra KMD's bestyrelse om den nye kurs.
KMD blev i slutningen af 2008 købt af kapitalfonden EQT og fik indsat en professionel bestyrelse med Vagn Sørensen som formand.
Tror du, at direktøren er blevet udstukket nye skrappe retningslinjer fra de nye kapitalfondsejere med Vagn Sørensen i spidsen?
"Der er ingen tvivl om, at de nye ejere har et stærkt ønske om øget indtjening - ellers havde de ikke købt KMD," siger Anders Drejer og fortsætter:
"Men derfra og så til at antage at de nye ejere har udstukket direkte retningslinier, er det jo svært at se udefra. Men der er ingen tvivl om, at KMD's ledelse føler et vist pres om at tjene mange flere penge," siger han.
Monrad-Gylling afviser
Administrerende direktør Lars Monrad-Gylling fra KMD har tidligere via sin pressechef afvist at svare på spørgsmål i sagen.
Men fem dage efter Computerworld modtog en mail fra pressechefen om det standpunkt, har Lars Monrad-Gylling valgt at stå frem.
I et interview, som vi bringer senere på dagen her på Computerworld.dk, afviser Lars Monrad-Gylling, at prisstigningerne er sket som følge af kapitalfondens overtagelse.
Ligesom han nægter, at det er sket som led i forberedelse til et salg af KMD.
Direktøren mener samtidig, at KMD opfører sig pænt.
"Min grundholdning er selvfølgelig, at jeg ønsker at holde min sti ren. Og vi mener, at vi opfører os på en måde, som vi sagtens kan være bekendt," svarer Lars Monrad-Gylling, da han bliver spurgt direkte til kritikken fra Anders Drejer.
Lars Monrad-Gylling peger på, at han faktisk bliver vurderet årligt i IT-Branchen.
"Jeg bliver valgt en gang om året. Og det er jeg blevet siden 2003, så hvis det var, vi førte en kedelig praksis og politik, som branchen ikke kunne være tjent med, så skal jeg stå til ansvar for mine gerninger en gang om året," siger han.
Men han understreger altså samtidig, at der intet er at udsætte på KMD's gøren og laden.
Læs hele Lars Monrad-Gyllings forklaring senere.