Artikel top billede

Foto: Helmut Gevert

DMI sætter ekstra server ind mod uvejr

Eksplosion i besøgstal har sendt DMI til tælling. Ekstra server og frakobling af logs vil øge kapacitet i løbet af kort tid

Det er en ekstrem stigning i antallet af besøgende hos Dansk Meterorologisk Institut, som tirsdag formiddag har sendt DMI's hjemmeside i knæ.

Det fortæller Bjarne Siewertsen, der er informationschef hos DMI og redaktør af dmi.dk.

"Vores tekniske afdeling fortæller, at vi har fordoblet vores hidtidige peak. Det er meget voldsomt," siger Bjarne Siewertsen.

Han fortæller, at DMI tidligere har udvidet kapaciteten af systemerne til at kunne håndtere netop tidligere besøgsrekorder, som senere har vist sig at være rigeligt.

Grænsen er nået

Men med dagens besøgstal, afstedkommet af den tilsyneladende enorme interesse for en varslet snestorm, har systemerne tilsyneladende nået grænsen for, hvad der er muligt.

Hos FDIM fortæller den såkaldte realtime statistik, at DMI omkring klokken 10 var på vej ud af skemaet med omkring 135.000 estimerede brugere.

Bjarne Siewertsen fortæller, at DMI hidtil har optimeret systemet til at kunne håndtere endnu flere, hver gang en rekord bliver slået.

"Men det her er altså en ordentlig basse på en gang," siger han.

Han fortæller, at fordoblingen i antallet af besøgende kan skyldes, at det er ret sjældent, at et så stort uvejr rammer hele landet på en gang.

En anden teori er ifølge redaktøren, at det varslede snevejr er blevet talt rigtig, rigtig meget op, forklarer han, og henviser til nogle af de store landdækkende mediers omtale af tirsdagens uvejr.

"Vi har jo prøvet vejr som er betydeligt mere voldsomt end det her," siger han.

Hjælperserver på vej

Ifølge Bjarne Siewertsen har DMI arbejder DMi netop nu på sætte en hjælpeserver op hos Uni-C, som i løbet af kort tid skal aflaste hjemmesiden.

"Inden for en time sætter vi en ekstra maskine på som kan trække noget af læsset," siger Bjarne Siewertsen.

Allerede nu vil tålmodige besøgende på DMI's hjemmeside dog kunne konstatere forbedringer, forklarer redaktøren.

"Vi har slået nogle logningsfunktioner fra på sitet, simpelthen for at fjerne noget belastning," siger Bjarne Siewertsen, som understreger, at siden nu loader, hvis man har lidt tålmodighed.

Han fortæller, at den ekstra server har været på vej et stykke tid, og at dagens opsætning af maskinen derfor bliver en permanent løsning, som også fremover vil sikre tilgængeligheden af siden under voldsomme besøgstal.

Trafikken.dk presset

Hos Vejdirektoratet fortæller webmaster Jesper Henrik Lyre, at også denne hjemmeside er hårst presst af unormalt mange besøgende.

han forklarer, at den aktuelle statistik er usikkert, men han vurderer at besøgsantallet ligger på 60.000 i løbet af to timer, sent tirsdag formiddag. Det skal sammenholdes med et normalt besøgstal på omkring 60.000 besøgende i døgnet.

Også hos Vejdirektoratet har man derfor slået funktioner fra for at klare besøgspresset.

"Klokken 11.45 lagde jeg trafikken over på vores nødforside, som fjerner alt det unødvendige," siger Jesper Henrik Lyre.

Han forklarer, at siden dermed er ren HTML, altså uden billeder og alle de spændende ting.

Imidlertid er det stadig muligt at klikke sig videre til webcams og andet indhold fra denne HTML-version, som ifølge Jesper Henrik Lyre har fået gjort siden mere stabil, men svært tilgænglig i perioder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere