Artikel top billede

IT Factorys tidligere udviklingsdirektør, Carsten Sjørup, vil efter lidt tøven gerne fortælle sin teknologiske version af danmarkshistoriens største finans- og it-skandale.

IT Factory-mareridt genoplevet på IBM-hjemmebane

IT Factorys tidligere udviklingsdirektør taler ud om de tekniske detaljer mellem IBM og IT Factory, Stein Baggers forhold til de ansatte, og hvordan skandalen påvirkede ham personligt.

I et hjørne bag en kontrolpult i det mørklagte konference-rum 1 på Swan-hotellet i Orlando, Florida, står en mand i sort t-shirt og gør sig klar til at præsentere et oplæg om et nyt cloud-produkt på IBM's Lotusphere 2010.

Han har været her før.

For præcis to år siden stod han side om side med den senere bedrageridømte Stein Bagger fra det skandaleombruste og nu hedengangne it-selskab IT Factory, der som dansk hovedsponsor førte sig frem på Lotusphere-konferencen i 2008 med et cloud-produkt.

IT Factory-produktet minder i store træk om den nye cloud-platform, som han om få sekunder skal i gang med at præsentere med en professionel og afslappet stemmeføring på et lydefrit engelsk, der vidner om et særdeles indgående kendskab til softwaren.

I Swan-hotellets konferencerum sidder godt 50 nysgerrige udviklere, repræsentanter fra forskellige software-leverandører og it-administratorer og lytter på produkt-foredraget, der handler om, hvordan man får stablet en privat data-cloud som platform-as-a-service (PaaS) på benene internt i en virksomhed.

Manden får også i løbet af en times tid demonstreret, hvordan potentielle partnere og kunder kan udnytte cloud-produktet til software-as-a-service-moduler (SaaS) i en offentlig data-sky.

Der bliver desuden vist, hvordan man kan udnytte cloud-produktets virtuelle servere til at trække ressourcer fra skyen i det, der kaldes infrastructure-as-a-service (IaaS) med tildeling af virtuelle ressourcer som hukommelse, lagerplads og netværk samt en fuld integreret web-brugergrænseflade og API, så partnere og kunder kan integrere løsningen på deres egen hjemmeside.

Han instantierer virtuelle Windows- og Linux-servere fra et datacenter i Atlanta og har på små ni minutter også installeret en virtuel Domino-server, der er klar til at levere Notes-produkter internt i en virksomhed eller eksternt på internettet.

Domino-serveren og det virtuelle netværk skulle ifølge marketing-materialet have været klar på kun fire minutter, men noget gik åbenbart galt i netværket, forlyder det.

Netværksforsinkelsen forhindrer ikke publikum i at klappe og komme med spontane kommentarer, hvilket får smilet frem i det solbrændte ansigt på manden bag kontrolpulten.

Manden er den danske udviklingschef og vicedirektør Carsten Sjørup fra det tyske softwareselskab Group, der i februar købte al softwaren i det konkursramte IT Factory for omkring seks millioner kroner.

IT Factory er historie

Hos IT Factory var Carsten Sjørup udviklingschef og ansvarlig for udviklingen af selskabets PaaS-kronjuvel, som stort set er identisk med tyskernes nuværende cloud-produkt.

Trætte øjne har set skandalen på tæt hold

Tyskernes cloud-platform er dog blevet fintunet således, at blandt andet systemets underliggende faktureringssystem, de automatiserede processer ved tildeling af virtuelle maskiner og ikke mindst understøttelse af Linux hos slutbrugerne hos kunderne/ softwareleverandørerne er blevet fikset siden de mere eller mindre glade IT Factory-dage.

Tyske Group har tidligere fortalt Computerworld, at
IT Factory-softwaren var i fin stand ved købet og lige til at udvikle videre på til det cloud-produkt, der blev færdig i november 2009 med de nyudviklede management-moduler og virtualiseringsværktøjer.

Efter præsentationen på Swan-hotellet er der flere klapsalver til Carsten Sjørup og Groups cloud-produkt.

Men da de 50 tilskuere har forladt konferencelokalet og Computerworlds udsendte spørger Carsten Sjørup, om hvordan han har det med at være tilbage på Lotusphere efter IT Factory-skandalen, forsvinder smilet fra ansigtet.

"Ærlig talt, så har jeg lagt IT Factory bag mig og er kommet videre," siger han med trætte øjne.

Baggrunden for IT Factory-platformen

De sigende øjne er måske forståelige, når man har befundet sig midt i orkanens øje i Danmarkshistoriens største it- og finansskandale.

Efter lidt betænkningstid åbner han munden igen.

"Nu har jeg været i Groups danske afdeling i 11 måneder, hvor jeg befinder mig rigtig godt," fortæller Carsten Sjørup.

"Jeg kendte ikke Group, da jeg startede i virksomheden, men det var en af de 160 oprindelige beta-kunder, vi havde på vores PaaS i IT Factory."

Skyerne trækker sig sammen over IT Factory

Han fortæller, at Stein Baggers platformsprodukt nærmest opstod ved en tilfældighed efter en hurtig handel ved et billigt opkøb i 2006 af en mindre islandsk virksomhed, der bestod af en direktør i det nordatlantiske land og 10 udviklere i Indien.

Dengang var HR- og CRM- og en andre Notes-produkter udviklet i Indien IT Factorys primære salgsvare, og it-fabrikken havde umiddelbart andre planer med rapporteringsprogrammet.

"Vi ville gerne flytte rapporteringsprogrammet til nettet via en Portal-server, hvorefter vores partnere kunne hoste det som en SaaS-løsning," forklarer Carsten Sjørup.

For at få den løsning op at køre på nettet begyndte den dengang nyansatte Carsten Sjørup og hans hold på i alt seks IT Factory-udviklere at arbejde på en generisk platform til det tidligere islandske rapporterings-program, mens den store udvikler-hær på 85 indere koncentrerede sig om Notes-programmerne.

IT Factory-limen blev købt af IBM

I starten af 2007 begyndte den generiske platform at spille på nettet, og partnerne kunne se rapporteringsprogrammet køre.

Det fik IT Factory til også at ville skubbe sine Lotus Notes-baserede HR- og
CRM-applikationer ud på platformen. Men da Notes-programmernes Domino-server ikke kunne vise programmerne tilfreds-stillende, gik IT Factory-udviklerne i tænkeboks for at få vist dem på dem en Portal-server.

"I 2007 var webbaseret Notes-løsninger simpelthen ikke gode nok. Det er egentlig først begyndt at virke rigtig godt med version 8.5, og Xpage-teknologien, som IBM siden har introduceret" forklarer Carsten Sjørup.

Løsningen på Domino-problemet blev en ældre aftale med det lille amerikanske software-selskab Bowstreet, som Stein Bagger helt tilbage i 2003 havde indgået en eksklusiv europæisk købsaftale med omkring salget af Java-udviklingsmiljøet Portlet Factory, der kan bruges til at bygge portaler og webapplikationer med.

I IT Factorys tilfælde skulle Portlet Factory nu fungere som limen - eller interfacet - mellem Domino-serverne med IT Factory's Notesbaserede produkter og den Portal-server, der gjorde webvisningerne af Notes-produkterne mulige.

Ifølge Carsten Sjørup var der dog den spidsfindighed, at IBM havde købt Portlet Factory i 2005, et år før han blev ansat i IT Factory.

IT Factory havde på det tidspunkt stadig den europæiske købsaftale og ikke mindst kildekoden til Portlet Factory, hvilket holdt IBM tilbage fra at kunne udbrede produktet til hele verden.

Derfor indgik mægtige IBM og danske IT Factory ifølge Carsten Sjørup en aftale om en såkaldt klikafgift på Portlet Factory-softwaren. Klikafgiften fungerede i praksis som en provisionsaftale, hvor IT Factory fik en lille sum penge, hver gang produktet blev solgt til en europæisk kunde.

Stein Bagger lovede guldgrube

I 2007 stoppede IBM dog med at have Portlet Factory som et Websphere-Portal-tilkøbsprodukt, og det blev i stedet indlejret direkte i Portal-softwaren.

"Jeg kan lige så tydeligt huske, at Stein sagde, at den situation var endnu bedre for IT Factory, fordi så ville vores klikafgifter stige markant, når Portlet Factory-softwaren automatisk lå direkte i alle Portal-licenserne, som jo bliver solgt til rigtig mange IBM-kunder," fortæller Carsten Sjørup.

Og lige præcis den nye klikafgift var ifølge Stein Bagger den store guldgrube for IT Factory, som han ifølge Carsten Sjørup gjorde en dyd ud af at fortælle alle medarbejderne om på flere fællesmøder i IT Factory.

Surrealistisk oplevelse med IBM-kontrakt

"Det er egentlig utroligt, at Stein Baggers svindelnumre kunne køre så langt ud. Men aftalen på Portlet Factory var jo indgået mellem IBM Corp. i USA og IT Factory, hvilket er årsagen til, at IBM Danmark nok kun kendte aftalen overfladisk," siger Carsten Sjørup.

Den oprindelige aftale lå i hemmeligt kontor

Han fortæller, at han siden har set den oprindelige aftale mellem IBM og IT Factory på Portlet Factory-softwaren, der blev fundet på Stein Baggers hemmelige kontor i den skæbnesvangre weekend op til virksomhedens kollaps.

"I kontrakten stod der noget om, at IBM ville give IT Factory mulighed for fælles marketing, men der var ikke indgået nogen aftaler om klikafgifter eller andet, der involverede kroner og ører," siger Carsten Sjørup.

Har kendt Stein i 10 år

Han stopper med at forklare om IBM-aftalen og indskyder:

"IT Factory var i grunden ikke et rart sted at arbejde, fordi Stein spillede folk ud mod hinanden. Hvis han opdagede, at jeg eksempelvis talte med regnskabschefen i kantinen, så kunne der blive sået splid mellem os, så vi ikke havde lyst til at krydstjekke den slags informationer om kontraktlige forhold," funderer Carsten Sjørup.

Han nævner i samme åndredrag, at det måske ikke var en tilfældighed, at der på Stein Baggers kontor var en udgave af den kinesiske hærleder Sun Tzus "The Art of War," som er en af de ældste håndbøger for, hvordan man vinder en krig.

Carsten Sjørup har selv kendt Stein Bagger i over 10 år, efter han i slutningen af 1990'erne demonstrerede et program for Stein Bagger, der på det tidspunkt var leder i konsulentfirmaet Future Quality Management, som siden blev afviklet i 1997.

Siden har Carsten Sjørup arbejdet som udvikler/-chef for Stein Baggers skiftende firmaer, først i Master Frame og derefter i IT Factory, da Stein Bagger blev hyret som direktør i 2001. Samarbejdet fortsatte frem til 2004, hvor Carsten Sjørup brød ud og selv startede virksomheden Added.

Forholdet mellem Stein Bagger og Carsten Sjørup kølnede af, indtil Added med tiden blev hyret til flere og flere konsulentopgaver for IT Factory.

"På den ene side, så er det ikke så fedt, at blive kædet sammen med et langt forhold til Stein Bagger. På den anden, så er det jo bare sådan, det har været," forklarer Carsten Sjørup.

I 2006 blev Carsten Sjørup så genansat i IT Factory sammen med fem andre udviklere, der siden skulle blive cloud-platformens danske udviklingshold.

Selv om Carsten Sjørup startede igen hos IT Factory i 2006 har han ikke personligt kendskab til, at der blev foretaget ransagninger hos IT Factory og i Stein Baggers hjem.

"Der blev talt lidt om undersøgelser af Steins svensker biler indregistreret i Danmark i kantinen, men jeg ved ikke, hvor omfattende det var," fortæller han.

Virtualiseringen begynder i IT Factory

Carsten Sjørup vender igen tilbage til udviklingen af den it-platform, som Stein Bagger og kompagni skulle programmere og vinde verdensherredømmet med - eller i hvert fald en del af det.

IT Factory ændrer kurs

Han forklarer, at partnerne i løbet af 2007 begyndte at teste det islandske rapporteringsprogram og HR- og CRM-portalprodukterne over nettet i så høj grad, at der opstod skaleringsproblemer på serverne, fordi de simpelthen løb tør for hukommelse.

Skaleringsprobldemerne blev løst med indførelsen af virtuelle servere som fundamentet i infrastruk-turen.

"Midt i vores tests af Domino-images på de virtuelle servere tænker vi, at vi jo lige så godt kunne proppe vores egne Notes-løsninger ind og så sælge dem videre via en partnerkanal på nettet," lyder det fra Carsten Sjørup.

Nye tider i IT Factory

Som tænkt - så gjort, og i efteråret 2007 bliver selve den webbaserede leveringsplatform med ét forfremmet til IT Factory's hovedprodukt.

"På et personalemøde for alle medarbejderne i IT Factory fortæller Stein om den nye platformsstrategi. Der bliver mumlet og nikket i krogen, og meningen er nu, at vi skal have platformen klar til Lotusphere 2008," siger Carsten Sjørup.

På det tidspunkt var alt fryd og gammen mellem Stein Bagger og IBM, hvor IT Factory-direktøren ifølge Carsten Sjørup lige inden årets udgang købte en stor portion IBM-licenser, der blandt andet talte Rational Integration Developer-licenser, som var udset til videresalg på et senere tidspunkt.

"Jeg forstod ikke helt, hvad vi skulle med produktmixet af det, vi købte hos IBM, men Stein sagde bare, vi lige skulle lægge en ordre hos IBM, inden finansåret løb ud," siger Carsten Sjørup, som på Lotusphere i 2008 demonstrerede en alfa-version af IT Factory's PaaS-produkt med henblik på en senere betatest, der som planlagt blev indledt 1. juli 2008.

"Nu var vores tidligere Notes-hovedprodukter, som blev udviklet i Indien, reduceret til at være lokkemad for kunderne, og vores platform blev af Stein lanceret som både en mulig PaaS- og SaaS-løsning. Man må sige, at han var sælger med stort S," fortæller Carsten Sjørup.

"I beta-testen opdagede vi selvfølgelig nogle fejl i koden på vores PaaS, og dem arbejdede vi benhårdt med at få fejlrettet. Ellers fik vi rimelig god feedback fra vores betatestere, hvoraf en af dem gerne ville gå live, selv om platformen stadig kun var i beta"

"IBM var også glade, fordi vi på daværende tidspunkt står meget tæt på en løsning med et cloud-produkt, som flere af selskabets kunder havde efterspurgt."

Carsten Sjørup fik under det nye arbejdspres med færdigudviklingen af beta-produktet to nye udviklere i den nu otte mand store udviklergruppe, der var kernen IT Factorys organisation med 40 folk i Danmark.

Planen blev i løbet af efteråret 2009, at PaaS'en skulle fremvises på IBM Lotusphere 2009 med endelig lancering ultimo februar eller primo marts.

Asger Jensby med et frimærke på ryggen

På det tidspunkt begyndte der samtidig at komme øget mediebevågenhed på IT Factory.

Selskabets personaledirektør Kim Meier, som var tæt knyttet til Stein Bagger uden for arbejdspladsen, og som blandt andet var med på den 1,8 millioner kroner firmabetalte og fatale tur til Dubai, trommede medar-bejderne sammen i kantinen på næsten ugentlig basis for at forklare om blandt andet Bowstreet-aftalen og affærdige det stigende antal rygter om, at noget skulle være galt.

"Det var på et af de møder, at Stein Bagger fremviste et KMPG-papir, der beviste, at IT Factory-ejeren Agios United havde betalt skat i flere år i Danmark. Efterfølgende lod Stein papiret gå rundt mellem de ansatte, der selv kunne sidde og kigge på det," fortæller Carsten Sjørup.

"Det hele virkede lidt akavet, for ingen af de ansatte havde mig bekendt stillet spørgsmålstegn ved Agios United," fortsætter Carsten Sjørup.

Mange mærkværdigheder i rap

Selskabet og Stein Bagger nåede aldrig at kaste pressens mange spørgsmål af sig eller lancere sin platform, og jorden åbnede sig med direktørens forsvindingsnummer i slutningen af november 2008 og opslugte alle ambitionerne om et internationalt gennembrud med cloud-softwaren.

"Jeg glemmer det aldrig. Jeg var i gang med at forberede en præsentation på DTU fredag 28. november i 2008, hvor jeg skulle tale om SaaS og hele IT Factory-udviklingsprocessen, da jeg får en sms fra vores økonomidirektør Jeanette Lorentzen."

"Jeg har aldrig fået hverken sms eller en opringning fra hende før, så jeg studsede lidt over det og kommer i kontakt med hende over telefonen," siger Carsten Sjørup.

""Du kan lige få Asger," sagde hun. Det lød jo ret underligt, og jeg blev derefter indkaldt til at komme ind på IT Factory," forklarer han.

DTU-præsentationen blev lagt til side, og Carsten Sjørup ilede ud til IT Factorys domicil i Gentofte, hvor han tilfældigt mødte driftsdirektør Karina Buch på parkeringspladsen. De to følges op til Stein Baggers kontor, hvor bestyrelsesformand Asger Jensby forklarede situationen med, at Stein Bagger var forsvundet og muligvis kidnappet i Dubai.

Asger Jensby har fået et frimærke

"Asger forklarede samtidig, at KPMG's såkaldte forensic-team (kriminaltekniske afdeling, red.) var indkaldt og gik rundt nede på kontorerne."

"Og så sagde Asger, at han havde fået et frimærke på. "Et frimærke," tænker jeg. Og forstod lidt efter, at det drejede sig om en bodyguard," fortæller Carsten Sjørup.

"Jeg tænkte, at alt det her sgu var stablet hurtigt på benene. Og lige der kom jeg i tanke om, at Asger Jensby nogle dage tidligere har udtalt sig om Bowstreet-aftalen med IBM i Computerworld."

Carsten Sjørup forklarer, at efter Bowstreet-artiklen blev publiceret i Computerworld, kunne han se og mærke på Stein Bagger, at der var kommet tegn på stress i det ellers ofte smilende ansigt.

"Jeg ved ikke, om IBM har kontaktet Stein efter artiklen blev publiceret, men det var tydeligt, at der på det tidspunkt var en masse ting, der stressede Stein," fortæller Carsten Sjørup.

Efter briefingen og gennemgang af regnskaber tog Asger Jensby eftersigende ud og talte med Allan Vestergaard. Carsten Sjørup tog selv hjem fredag aften, fordi der tilsyneladende ikke var mere at komme efter i bogholderiet.

Og hvis fredag 28. november var en turbulent dag, så brød helvede løs lørdagen efter, da det hemmelige kontor på Schäfergården blev opdaget.

Beskyldt for bedrageri i flere måneder

"I løbet af weekenden finder vi så ud af, at Stein har begået bedrageri i særklasse, og vi har det selvfølgelig alle sammen rigtig skidt med hele situationen."

"Egentlig er det lidt under-ligt med det hemmelige kontor i Gentofte, fordi vi havde kun boet over for hotellet i et halvt år. Så måske har Stein haft et andet hemmeligt kontor et andet sted på et tidligere tidspunkt."

Var med i dårlig amerikansk film

Carsten Sjørup forklarer, at den tilspidsede og helt usædvanlige situationen gav ham en fornemmelse af, at han var havnet i en dårlig amerikansk film, hvor han levede i en regn af pressehenvendelser og beskyldninger om bedrageri i flere måneder efter konkursen.

"Jeg havde det selvfølgelig skidt med det hele og tænkte meget på, at det var vigtigt, at platforms-produktet overlevede, efter vi alle sammen havde lagt rigtig meget tid og stolthed i at udvikle det," siger Carsten Sjørup om tilværelsen efter den surrealistiske oplevelse med svindelsagen.

Siden blev han kontaktet af IT Factory-kurator Boris Frederiksen for at hjælpe til med at danne et overblik over sagen ved i første omgang, at give kuratorens og hans medhjælpere adgang til mail- og andre interne IT Factory-systemer.

Senere i kurator-forløbet blev Carsten Sjørup også bedt om at gennemgå de kritiske fakturaer.

Og det var igen en lettere surrealistisk oplevelse for den daværende arbejdsløse eks-udviklingsdirektør, der i faktura-gennemgangen fik indblik i, hvor omfattende svindelsagen egentlig var.

"Fakturaerne gav ingen mening. Der kunne eksempelvis være en faktura med teksten "IBM Server DL380", men stort set alle IBM-servere starter jo med X eller Z. Bogstaverne DL er i stedet HP-numre."

"Det er nok de færreste controllere i et leasingselskab, der kan genkende et server-serienummer, og det siger jo noget om, hvor mange mennesker, der egentlig er blevet taget ved næsen," fortæller Carsten Sjørup, som også har oplevet at se readme-filer kopieret direkte ind som fakturatekst.

"Man kan også spørge sig selv, hvorfor leasing-selskaberne, som jo reelt ejer de påståede servere, ikke tager ud og vil se de fysiske maskiner i stedet for bare at have dem på fakturaer. Men man kan jo nok forestille sig, at der muligvis siden er sket ændringer i disse processer" lyder det fra Carsten Sjørup.

Ingen slaver i IT Factory

Kurator Boris Frederiksen kom i kølvandet på IT Factory-skandalen i kontakt med en lang række selskaber, der ville købe softwaren fra den nu lukkede it-fabrik.

IBM hædrer cloud-produktet med en pris

Carsten Sjørup siger, at han på det tidspunkt demonstrerede softwaren for en lang række virksomheder, der var mere eller mindre seriøse med at købe cloud-platformen og de tilhørende Notes-produkter.

Ingen af de to dømte svenske svindlere Carl Freer og Mikael Ljungman fra Media Power viste dog umiddelbart interesse for softwaren, selv om relationerne til Stein Bagger og IT Factory var tætte og senere i år kan koste fængsel for bedrageri i Mikael Ljungmans tilfælde.

Inden IT Factory-skandalen brød ud i lys lue havde de svenskeres samarbejde med IT Factory dog ikke vakt større opsigt, efter Computerworld 21. november bragte en kritisk historie om, at IT Factory havde indgået en aftale med Media Power.

"Da de første skriverier kom frem, så forsvarede Stein og Asger (Jensby, red.) jo selskabet, og det er man da glad for som ansat," forklarer Carsten Sjørup.

"Steins umiddelbare forklaring på forholdet til svenskerne var, at ikke alle pengene fra Bow Street-aftalen kunne komme direkte fra IBM, men noget også kom fra IBM-partnere som eksempelvis Media Power," forklarer Carsten Sjørup.

Flertallet af de reelt købsinteresserede kom ifølge Carsten Sjørup fra udlandet, fordi danske selskaber ikke turde røre softwaren - og den noget meget brogede baggrundshistorie.

De fleste af de potentielle udenlandske købere ville samtidig også have udviklerne med i købet, men der måtte Boris Frederiksen trække en streg i sandet.

"Vi var jo heller ikke til salg som slaver," tilføjer Carsten Sjørup.

Professionel på den tyske måde

En af de seriøse købskandidater viste sig at være tyske Group, som pønsede på et PaaS-produkt.

Selskabets topfolk tog til Danmark for at gennemgå softwaredokumentation i slutningen af januar og fortalte, at det ville vende tilbage præcis tre uger senere med et svar.

"Group var fra starten ret professionelle på den tyske måde," forklarer Carsten Sjørup.

Group betingede sig efter at have gennemgået dokumentationen, at flere af de tidligere IT Factory-ansatte var interesserede i at blive ansat i det tyske softwareselskab, som købte softwaren for knap seks millioner kroner. Tre tre tidligere IT Factory-udviklere inklusiv Carsten Sjørup blev samtidig ansat i Group Live-divisionen.

"Om det er en god pris for softwaren, skal jeg ikke kunne sige, men de fleste ting har nok været ret billige i kølvandet på konkursen," siger Carsten Sjørup og nævner, at en serveropsætning, der reelt blev indkøbt for to millioner kroner, et år senere blev solgt for 90.000 kroner af leasingselskabet.

Gør arbejdet færdigt

Carsten Sjørup og to andre udviklere startede hos Group 1. april 2009, efter platformsudviklingen havde ligget stille i fem måneder siden det famøse krak 1. december 2008.

Sammen med en amerikansk udvikler fik Carsten Sjørups tre mand store afdeling gjort cloud-produktet færdigt i november under det tyske selskab, og Group-gruppen har for nyligt præsenteret produktet for hundredvis af interesserede deltagere på Lotusphere-konferencen.

Group har nu som ambition, at PaaS'en skal sælges til 60 selskaber, og indtil videre meddeler selskabet, at fire virksomheder har meldt sig som "meget interesserede", mens Group-salgsteamet samtidig skal hjem og pløje flere hundrede salgsleads igennem.

"Jeg har det rigtig godt med, at platforms-produktet er blevet færdigudviklet, og jeg nu er tilbage på Lotusphere. Jeg er sikker på, at de fleste tidligere IT Factory-ansatte har det på samme måde - der er trods alt lagt mange arbejdstimer i platformsudviklingen," siger Carsten Sjørup.

Og så har det naturligvis også hjulpet på humøret, at Groups platform-produkt vandt den europæiske CTO-pris på Lotusphere-konferencen.

"De tidligere medarbejdere hos IT Factory hører tit, at der ikke var noget software i selskabet. Men at tyskerne betalte seks millioner kroner for produktet, beviser jo bare, at der var noget, som var færdigudviklet," slutter Carsten Sjørup.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere