Artikel top billede

Kalendertip: Sådan gør du din jul lidt grønnere

21. december: Når indtryk og resultater fra klimatopmødet har bundfældet sig, kan julen bruges til at gøre noget ved strømforbruget. For klimaet eller pengepungens skyld.

To ugers klimatopmøde er forbi.

Uanset om det er klimakvalme eller grøn optimisme man sidder tilbage, så er der behov mere fokus på forbruget af strøm i de små hjem - og det behøver ikke være kedeligt.

Faktisk kan det være ret cool.

I sidste uge præsenterede analysehuset IDC den første udgave af IT Sustainability Index, der konkluderede, at Japan er det land i verden, som udnytter it bedst muligt til at nedbringe CO2-udledningen.

Men IDC konkluderede også, at intensivt brug af informationsteknologi kan reducere den globale CO2-udledning med mere end 25 procent i 2020 sammenlignet med 2006.

Og i den forbindelse havde en af undersøgelsens sponsorer, Schneider Electric konstateret, at der alene på et mere effektivt strømforbrug kan spares 15 procent i private hjem, 20 procent i andre bygninger og 30 procent i datacentre.

Men for at kunne effektivisere skal man have et overblik over strømforbruget.

Det hjælper Elsparefonden til med i tjenesten Min E-bolig.

Her kan man oprette sin bolig, hente oplysninger fra de offentlige registre og danne sig et overblik over, hvor meget man bruger sammenlignet med lignende boliger.

Er strømforbruget stort, kan man gå på jagt efter synderne.

Juleleg for hele familien

Min E-bolig er en online service, som forener det nyttige med det underholdende.

Det kunne faktisk godt blive en lille juleleg for hele familien, som både kunne spare penge og gøre noget for miljøet. Så skulle man jo tro, at det vist ikke kan blive meget bedre.

Men det kan det. For man skal lige ned og finde el-regningen for at få tastet strømforbruget ind i Min E-bolig.

Næste trin må være datainput fra måleren i realtid.

I enkelte kommuner er man gået i gang med smarte målere, der kan kommunikere med nettet og dermed potentielt levere data til løsninger som Min E-bolig.

El-målerens puls

Efter nytår begynder DONG Energy at sælge en lille enhed fra danske NorthQ, som populært sagt kan måle el-måleren.

Ved hjælp af en sensor kan enheden måle el-målerens puls (hvad enten det er af den gammeldags type med en skive, der drejer rundt eller den moderne, der blinker).

Pulsslaget bliver via en chip fra Z-Wave registreret, lagret og siden trådløst overført til en pc-applikation, som kan overvåge, lave strømbudgetter på beløb og CO2 samt meget andet.

Men løsningen vil også kunne overføre data til Min E-bolig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere