Artikel top billede

It-cheferne sylter opgradering til Windows 7

It-cheferne smider ikke ligefrem det, de har i hænderne, på grund af Windows 7.

Sådan sætter du Windows 7 i søen

Computerworld News Service: Det kan vise sig at blive sværere for Microsoft end antaget at sælge Windows 7 til de tøvende it-chefer i Storbritannien.

Færre end halvdelen af de ledende it-medarbejdere regner ifølge en spørgeundersøgelse med at installere det nye styresystem i løbet af de næste 18 måneder.

Spørgeundersøgelsen er udført af sikkerhedsvirksomheden Check Point og omfatter kun 135 respondenter, som dog er udvalgt fra seniorniveauet af it-ledelse i angiveligt væsentlige virksomheder fra den offentlige og private sektor i hele Storbritannien.

Tunge respondenter

Det vil sige, at de adspurgte er blandt de it-chefer, der har størst beslutningskraft i forhold til hvor mange penge, der bruges på software.

Kun 32 procent svarer, at de vil installere Windows 7 på deres virksomheds bærbare computere inden for de næste 12 måneder.

17 procent svarer, at det vil ske inden for 18 måneder, mens 50 procent svarer, at de overhovedet ingen planer har om at installere styresystemet på de bærbare computere i deres virksomhed.

Som sikkerhedsvirksomhed har Check Points motivation været at finde ud af, hvordan Windows 7-udrulningerne vil påvirke salget af den type produkter, som virksomheden sælger.

Svaret er tilsyneladende, at Windows 7 ikke kommer til at have den store påvirkning.

Sikkerheds-opdateringer: Nej tak

Kun 15 procent af de virksomheder, der planlægger at opgradere, synes at være interesserede i nye sikkerhedsapplikationer.

38 procent vil kun opgradere det, de i forvejen bruger, og otte procent svarer, at de har planer om at bruge en integreret programpakke til alle deres sikkerhedsbehov. Næsten en tredjedel giver udtryk for, at de slet ingen planer har.

Check Point negligerer det i rapporten, men otte procent gør klar til helt at droppe betalt sikkerhedssoftware og i stedet benytte gratisproduktet Microsoft Security Essentials, der endnu mangler et administrationssystem.

Under halvdelen krypterer data

En anden interessant detalje er it-chefernes holdninger til kryptering, hvor kun 41 procent benytter nogen form for kryptering på deres flåde af bærbare.

Det kan måske lyde som en relativt høj andel, indtil man overvejer det fra den modsatte side: Næsten to tredjedele har endnu ikke investeret i at sikre muligvis fortrolige data på usikre mobile computere.

For at sætte det i perspektiv kan det nævnes, at 72 procent benytter software, der giver mulighed for VPN-adgang.

"Det er meget overraskende, at de tab, tyverier og udbrud af malware, som vi har set i løbet af de sidste to år, ikke har gjort noget stort indtryk på, hvordan virksomhederne i Storbritannien sikrer deres bærbare," mener chef for Check Point i Nordeuropa, Nick Lowe.

"Disse maskiner udgør det mest sårbare punkt i en virksomheds it-opsætning, og alligevel er de stort set ubeskyttede."

Og det ser heller ikke ud som om, at Windows 7, der har indbygget mulighed for kryptering ved hjælp af BitLocker, vil gøre nogen forskel inden for dette aspekt af sikkerheden.

Hvis det overhovedet er muligt at trække gyldige konklusioner fra en så lille spørgeundersøgelse, så er budskabet blot en gentagelse af det åbenlyse:

Det er ikke styresystemerne i sig selv, der afgør, hvad virksomhederne gør med de penge, de har til software.

Man opgraderer, fordi det er tid til at opgradere, men man venter, så længe man kan.

"Udrulningen af Windows 7 kommer ikke til at gå så hurtigt, som Microsoft kunne ønske sig," konkluderer Lowe.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere