Artikel top billede

Her rykker det med grøn it under COP15

Computerworld giver dig her overblikket over it-arrangementerne under FN's klimatopmøde.

Mens verdens politikere og deres embedsapparater i de kommende to uger har travlt med at udstikke kursen for vejen til en bedre verden, kører en række arrangementer med it og klima i fokus sideløbende med forhandlingerne i Bella Center i København.

Fredag åbnede videnskabsminister Helge Sander (V) Villa Watt, som er et bud på, hvordan fremtiden bolig bliver udstyret med intelligente løsninger.

Villa Watt-projektet er skabt i et samarbejde mellem Videnskabsministeriet, IT-Branchen og Elsparefonden, og formålet er at vise, hvordan intelligent styring af energien fører til besparelser på 30 procent, samtidig giver et bedre indeklima.

Villa Watt består dels af fysiske boliger, dels af et virtuelt univers.

Der er bygget fem af boligens typiske rum hos Global Connect, Hørskætten 3 i Taastrup.

I det virtuelle univers kan man se produkter og få spareråd til det Intelligente Hjem. Udstillingen bliver i 2010 opdateret med nye teknologier, i takt med at de kommer på markedet.

Elsparefonden har desuden indrettet showroom i sine egne lokaler, hvor producenter af intelligent udstyr, der kan bruges sammen med Elsparefondens Min E-Bolig, udstiller.

Lysende grønt i Forum

Den danske it-branche præsenterer og markedsfører sig samlet ved Bright Green Expo i Forum i København, der løber af stablen i den kommende weekend.

Her giver virksomheder og forskningsinstitutioner deres bud på it-baserede klima-løsninger.

Bright Green Expo er åben 12. og 13. december.

Interesseorganisationen IT-Branchen holder 8. december et en-dags symposium sammen med Green Wave Reality og Elsparefonden, der byder på flere internationale talere.

Symposiet tager afsæt i de udfordringer, løsninger, metoder og værktøjer, der udgør Smart Homes i dag og i fremtiden.

Arrangementet foregår mellem 8.30 og 17.00 i den Sorte Diamant, og programmet kan ses her.

IT-Branchen holder desuden en paneldebat fredag 11. december mellem 17.30 og 20.00 i foreningens lokaler i Christian d. 4.'s gamle Børsen.

Her er det lykkedes at samle en række af de helt store it-virksomheders klima-strateger.

Panelet består således blandt andre af Rob Bernard, chef for Microsofts miljøstrategi, Laura Ipsen, Ciscos senior vice president og formand for Ciscos Ecoboard, Mark Newton, chef for Dells miljøstrategi samt ledere fra Fujitsu, HP, Intel og Konica Minolta.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere