Trommehvirvler og røgmaskiner indrammede scenen i Malmø Messen i aften, da Gentofte Kommune løb med en af de prestigefyldte European eGovernment Awards med borgerløsningen Genvej.
Den danske løsning vandt i konkurrence med 18 andre projekter, i alt deltog 253 - heraf fire danske - digitale løsninger i de fem delkonkurrencer.
"Det her er en god motivation til at fortsætte vores arbejde," sagde økonomidirektør Jens Peter Friis efter at have modtaget den solide glasklods, der udgør prisen.
Gentofte vandt i kategorien for borgerrettede løsninger foran et svensk og et spansk projekt, og kom i fint - og overraskende - selskab.
Overraskelse udefra
Også det danske NemHandel projekt fik en hædersbevisning, da det var udtaget som en af tre nominerede til den virksomhedsrettede pris. Den pris løb det italienske MEPA-projekt, der er en e-markedsplads for offentlig indkøb med.
I en ny kategori for løsninger på tværs af grænser vandt det tysk-østrigske projekt EU-OPA, som er et europæisk betalingssystem.
I kategorien for effektivisering af den offentlige sektor vandt en portugisisk løsning, som gør det muligt at betale og få udstedt sit jagttegn i bankhæveautomater.
De fire priser bliver uddelt efter vurdering af et ekspertpanel. Aftenens store overraskelse faldt i kategorien, hvor deltagerne i det europæiske digital forvaltningsarbejde skulle stemme på hinanden.
Her gik prisen nemlig til et projekt uden for unionen, nemlig et tyrkisk projekt med tekstbeskeder, der bruges i justitsvæsnet i Tyrkiet.
Danmark i top ti
Det er ikke kun på prispodiet, at Danmark markerer sig digitalt.
Danmark klatrer op i den bedste tredjedel af EU-landenes i en ny sammenligning af digital forvaltning i unionen. De 25 medlemslande og Kroation, Schweiz, Island og Norge er blevet målt på en række parametre, blandt andet adgang til løsninger og hvor sofistikerede løsningerne er.
Danmark kommer ud af undersøgelsen på en delt niendeplads. En forbedring fra den seneste undersøgelse i 2007, hvor Danmark fik en 14. plads.
Undersøgelsen er den ottende af sin slags og er lavet på vegne af EU-Kommisionen af en række større analysehuse.
Det er blandt andet erhvervslivets brug af digital forvaltning, der trækker Danmark op, mens området for personlige dokumenter, som pas og kørekort ifølge rapporten kan forbedres. Samtidig peger rapporten på at registreringen af biler kan digitaliseres yderligere.
Videnskabsminister Helge Sander er glad for, at Danmark har taget et stort skridt frem på listen, hvor Danmark altså endnu ikke har indhentet de førende lande.
"Fremgangen i Danmarks placering viser, at udviklingen af den offentlige digitalisering holder et højt tempo. Og de offentlige tjenester bliver rent faktisk brugt flittigt af danske borgere og virksomheder. Vi kan også med undersøgelsen se, hvor der er plads til forbedringer," siger videnskabsminister Helge Sander i en presesmeddelse om Danmarks placering.