Det er fantastisk at sidde her i mørket med stjerneskudsbombardement på himlen (og forsinket levering til redaktionen), thi det er min 42. klumme til Computerworld, og 42 er svaret på Livet, Universet og Alt.
Der er godt nok også spørgsmål nok for tiden, der kan bruge et svar.
Her er mine svar på Alt:
Sp. 1: Er Krisen overstået? Nej, den er først lige begyndt og er ikke ovre før i 2011/2012.
Allerede nu kan studerende og almindelige dødelige, der bare gerne vil lave ét eller andet, mærke, at mens de for en måned eller to siden stadig forsøgte at søge job, de havde lyst til, så forsvandt også de job, de ikke havde lyst til.
Jeg regnede mig frem til forleden, at vi runder tre millioner danskere, der får penge af staten:
1.2 millioner offentligt ansatte, 0,7 millioner alderspensionister, 0,8 millioner førtidspensionister, 0,15 millioner studerende, samt arbejdsløse, der snart runder 0,25 millioner samt diverse folk på invalidepension, osv. I alt 3,1 million ud af 5,4 millioner indbyggere.
Dertil kommer alle de rådgivningsfirmaer, der får penge af Danida og andre offentlige kasser (dvs. os) for at sende folk til Mongo-Bongo-landene og gøre endnu mindre forskel for indbyggerne dernede, end det hidtil er lykkedes for os.
Samt alle de virksomheder, der helt bevidst går efter at suge penge op af vore lommer (læs: Få opgaver fra det offentlige) i stedet for i det mindste at PRØVE at tjene penge hos private, måske bare som et supplement.
Det er blevet naturligt for alle lag i Danmark at tænke som en socialnasser og hele tiden overveje, om vi kan få tilskud af en eller anden art fra det offentlige (vi har jo ret til det; ellers vil andre bare gøre det; det er jo dumt at sige nej til pengene; landbruget gør det også).
Vil valget ændre noget?
Sp 2: Vil valget ændre noget?
Det har været svært at se forskel på skiftende regimer og partiernes programmer de sidste 15-20 år. Alle er på støtten, og så er det svært at få flertal til at ændre ting, der går ud over danskerne selv.
Antallet af offentligt ansatte og det offentlige forbrug af penge er ikke faldet siden 1930'erne. Der har reelt aldrig været nedskæringer i vores levetid.
Finansloven for 2010 har fra starten indregnet et underskud på 90 milliarder kroner, det vil sige fem procent af BNP.
Og da CENTRAL- og KÆMPE-sygehuse har været en fiasko skal vi nu have SUPERsygehuse.
Så nej.
Sp 3: Hvordan vil klimatopkonferencen gå?
Det er kommet frem i bogen ‘Time to eat your dog', at en Schäfervovvov har det samme CO2-aftryk på kloden som produktionen af en Toyota Land Cruiser, der oven i købet kører 10.000 km om året, mens en kat svarer til at producere en VW Polo der også kører 10.000 km om året.
Den overvejelse vil medføre, at de sidste der troede på CO2-vrøvlet holder op, for de skal fan'me ikke af med deres elskede kat, Ib.
Så konferencen bliver til ingenting ligesom dem i Rio og Kyoto, og man vil derfor logisk nok om et par år så forsøge med en motherfucker konference med ENDNU større klimamål og en ENDNU flottere tale af Al Gore, der som altid kommer flyvende til konferencen i sin private fire-motors jet for at prædike, at vi andre skal se at gøre noget, før det er for sent.
Sp. 42: Kan der tænkes andre svar på de tre store spørgsmål?
Nej, de dækker svarene på Livet (Krisen), Universet (Valget) og Alt (Klimaet), og så bliver det sådan.
Det kan ikke slå fejl.
Mogens Nørgaard er administrerende direktør i Miracle
Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger, men er alene udtryk for skribentens holdninger.