Oplad mobilen med træsprit

Den japanske telegigant NTT DoCoMo har arbejdet sammen med Fujitsu om at udvikle en brændselscelle, der skal bruges til at genoplade mobiltelefonen.

Indhold

Jo mere avancerede mobiltelefonerne bliver, des mere strøm skal de bruge. Der kan ikke hives meget mere ud af traditionelle batterier, og derfor forskes der på livet løs i andre teknologier, der kan holde mobiltelefonerne tændte. En af de mere lovende teknologier er brændselsceller, hvor få centiliter metanol-opløsning kan give strøm nok til at holde liv i mobilen i lang tid. Metanol er også kendt som træsprit.

Nu har NTT DoCoMo og Fujitsu præsenteret en brændselscelle, der skal bruges til at genoplade mobiltelefonen. Cellen er udformet som en holder til NTT DoCoMos 3G-telefoner i FOMA-serien. Den måler 15,2 x 5,7 x 1,6 centimeter og vejer 190 gram.

Den udskiftelige metanol-beholder kan rumme 18 milliliter, og det er nok til en fuld genopladning af mobiltelefonen. Der benyttes en 30 procent metanol-opløsning.

Brændselscellen afgiver en strøm på 700 milliampere ved en spænding på 5,4 volt, og det er det samme, som traditionelle genopladere giver.

Indtil videre er brændselscellen kun på prototype-stadiet, men det skulle være ganske vist, at den kommer på markedet i løbet af 2006 i en mere strømlinet udgave.

Sådan ser den nye brændselscelle fra NTT DoCoMo ud. Den passer til firmaets 3G-telefoner.
Det ville da også være rart at se produkter på markedet, for efterhånden er der blevet præsenteret utallige prototyper, uden at det er blevet til mere.

Det endelige mål er selvfølgelig at udvikle en brændselscelle, der er så kompakt, at den kan bygges ind i mobiltelefonen. Vi skal dog ikke forvente at se træsprit-drevne mobiltelefoner før 2007.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere