Artikel top billede

Derfor skal du ikke vente på Service Pack til Windows 7

Mange virksomheder vil vente med at købe Windows 7, til den første 'Service Pack' er klar. Men det er en dårlig ide, lyder det fra Gartner. Læs her hvorfor.

Computerworld News Service: Mens virksomhederne går og overvejer, om og hvornår de skal skifte til Windows 7, vælger mange it-veteraner den traditionelle og sikre vej: De venter, indtil den første service-pakke til det nye styresystem er ankommet.

I dette tilfælde fortæller Microsoft, at det vil ske omkring 12 måneder efter lanceringen af Windows 7, som finder sted om få uger. Du kan se datoen her.

Læs også: Skal - skal ikke: Opgradere til Windows 7?

Lige præcis dette styresystem har imidlertid en lidt anderledes opgraderings-cyklus, mener analytikere.

De automatiske Windows-opdateringer, der regelmæssigt tilbyder de seneste løsninger, gør, at virksomhederne bør modstå fristelsen til at vente på den første service-pakke, mener Gartner-analytiker Steven Kleynhans.

"I gamle dage gav det mening at vente på den første service-pakke, for det var den eneste måde, man kunne få adgang til de nye løsninger. Men sådan er det ikke længere," siger han.

En service-pakke - en samling opdateringer, løsninger og eventuelle nye funktioner, der bliver leveret i en enkelt pakke - installeres nemmere end en serie af individuelle opdateringer, ikke mindst i forhold til flere computere i et netværk.

"Service-pakker er ikke så forstyrrende, som de var engang. De fleste løsninger i den første service-pakke til Windows 7 vil allerede være installeret af brugerne via Windows updates," siger Steven Kleynhans.

Bør begynde at teste nu

Faktisk anbefaler Gartner, at virksomhederne begynder at teste Windows 7 med det samme. Du kan få gode råd til fremgangsmåden her.

Analysefirmaet forventer, at de fleste virksomheder vil implementere Windows 7 mellem 12 og 18 måneder efter, at systemet bliver gjort tilgængeligt for offentligheden 22. oktober. På det tidspunkt vil SP1 alligevel være den version, folk bruger, siger Steven Kleynhans.

Sidste chance er 2011

Gartner vurderer, at brugerne kan forvente fem års mainstream support fulgt af fem års udvidet support for hver version af Windows, som Microsoft sender på gaden.

Mainstream support er gratis og understøtter alle løsninger, hvorimod udvidet support koster penge og kun inkluderer sikkerhedsopdateringer.

Supporten til Windows XP, den mest brugt Windows-version, er langsomt ved at forsvinde. Mainstream supporten til XP forsvandt i april 2009, og den udvidede support vil være helt væk i april, 2014.

Selv om det kan virke som lang tid ude i fremtiden, advarer Gartner om, at manglen på ISV'er vil blive udtalt allerede i slutningen af 2011, og at de fleste virksomheder derfor bør have installeret Windows 7 inden da. Gartner omtaler tiden efter 2012 som 'XP danger zone.'

"Man vil komme for sent, hvis man venter til efter Windows 7 SP1 med at begynde at teste," advarer Steven Kleynhans.

Service-pakker betyder i virkeligheden mest for pc-producenterne, siger han, for de betyder, at pc-producenterne kan levere pc'er med helt opdaterede styresystemer.

"Nye pc-ejere vil kun skulle downloade en eller to opdateringer i månederne efter en service-pakke," siger Steven Kleynhans.

Det er forståeligt, at det appellerer til it-folk, at man kan vente et år og så få alle opdateringerne på én gang.

"Det står for dem som de vises sten. Det er kun én installation," siger Steven Kleynhans.

Men han tilføjer, at service-pakker også kan ende som en dårlig undskyldning for it-afdelingen. For at undgå beskyldninger om at testene er for langsommelige, kan de sige, at de vælger at vente på at Microsoft udsender en service-pakke.

Men den undskyldning duer ikke denne gang, tilføjer han.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




IT-JOB

Københavns Professionshøjskole

Nytænkende og agil IT-projektleder

ALD Automotive Danmark A/S

Regional IT-administrator

Politiets Efterretningstjeneste

Ambitiøs Enterprisearkitekt til PET
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere