Den internationale whistleblower-side Wikileaks bliver nu trukket ind i sagen om påståede forfalskede dokumenter i retssagen mellem den hollandske rettighedsorganisation Brein og stifterne af torrentsiden The Pirate Bay.
En række dokumenter, som ifølge Pirate Bay-talsmanden Peter Sunde beviser, at rettighedsorganisationen Brein har forfalsket en rapport fra det internationale kreditvurderingsfirma Experian, er nemlig blevet lækket på den internationale whistleblower-side.
Rapporten fra Experian, som i Danmark driver RKI Kreditinformation, blev verdenskendt, da Peter Sunde i sidste uge på sin blog påstod, at papiret er forfalsket af BREAIN med det formål at koble Pirate Bay-stifterne til et firma registreret på Seychellerne.
Dokumentet er afleveret til retten i Holland som en del af en retssag mellem rettighedsorganisationen og stifterne af The Pirate Bay.
Politi-anmeldelse på vej
På bloggen offentliggjorde den tidligere talsmand desuden, at han nu ville melde på rettigheds-organisationen og direktøren Tim Kuik til politiet for falskneri og bedrageri.
Direktøren har overfor det internationale magasin Ars Technica afvist beskyldningerne fra Peter Sunde.
"Hvis Sunde faktisk vil anmelde sagen, er der i praksis tale om en falsk anklage," siger Tim Kuik til Ars Technica.
Til magasinet fortæller Tim Kuik, at Brein intet har med rapporten at gøre, at den kommer fra Experian, og at den blev fremlagt for retten i et forsøg på at få dommeren til at samle to separate sager.
Eftersom dommeren har nægtet dette, har rapporten ikke længere relevans, skriver Ars Technica.
Tavs som graven
Det svenske medie Dagens Nyheter fortæller, at man i en måned har forsøgt at få direktøren til at forklare ophavet til rapporten. Men det er ifølge avisen ikke lykkedes.
"Vi stoler ikke på rapporten, og den er ikke en del af vores krav. Der findes mange andre bevismaterialer, som viser at Neij, Warg og Sunde trækker i trådende til Pirate Bay," siger Tim Kuik til Dagens Nyheter.
Offentliggør filer med metadata
Og det er netop sådan en reaktion som Peter Sunde har ventet på, skriver den tidligere Pirate Bay-talsmand i et nyt blogindlæg om sagen.
"Jeg har ikke brug for Experians undersøgelse, fordi der er noget så interessant som to forskellige version af rapporten fra Experian derude," siger Peter Sunde på bloggen.
Sammenfattet forklarer den tidligere talsmand, at beviset for dette ligger i den PDF-fil, som indeholder rapporten fra Experian. Angiveligt er der tale om to forskellige versioner, og det er en række dokumenter, som underbygger denne påstand, der nu er blevet lækket på Wikileaks.org.
Fordi det interessante i forhold til de nu lækkede rapporter er netop disse ekstra informationer, og ikke selve indholdet, skriver Wikileaks i forbindelse med offentliggørelsen af filerne, at "de to rapporter fra Experian er offentliggjort med deres originale metadata, modsat Wikileaks almindelige procedure, så denne detalje kan verificeres af læserne."
Samtidig skriver Wikileaks, at dokumenterne ifølge kilden offentliggøres, fordi den hollandske domstol endnu ikke har frigivet dem, men at de er af interesse for at kunne forstå detaljerne i BREINS anstrengelser imod The Pirate Bay.
Til Dagens Nyheter siger Tim Kuik at anklagerne er et røgslør, og at domstolen vil afgøre sagen, som er berammet til 22. oktober.