Artikel top billede

Brancheglidning De gamle BI-huse skal til at kigge sig om efter partnerskaber med for eksempel revisorer eller konsulentfirmaer, hvis de vil stå stærkere, vurderer analytiker Brian Troelsen. Foto: Mikael Rieck (Foto: Mikael Rieck)

Business intelligence-leverandører skal passe på

De traditionelle business intelligence-specialister er under pres fra andre leverandører. Truslen kan dog også vise sig som en mulighed for gode partnerskaber, spår analytiker.

Din næste rådgiver til et business intelligence-projekt vil formentlig hverken være software-tekniker eller datawarehouse-specialist.

I hvert fald ikke, hvis man spørger analytiker og BI-ekspert Brian Troelsen fra analysehuset IDC, der hvert år kortlægger markedet for den forretningssoftware, der hjælper med at analysere virksomhedens data.

Han forudser, at tiden er forbi, hvor de gamle BI-huse kunne sole sig i enlig majestæt.

Der er nemlig andre, der har fået øje på det attraktive software-marked.

"Der er simpelthen behov for bedre beslutningsstøtte. Du har ikke længere bare de traditionelle specialister, men også revisionsselskaber og management-konsulenter har nu rådgivning inden for business intelligence," siger Brian Troelsen.

Topledelsen lytter hellere til konsulenten

De andre professioner har nemlig lettere ved at sælge løsningerne i krisetider, hvor teknikken og feature-paletten ikke gør det alene, mener Brian Troelsen.

"Hvis man er god til det rent softwaretekniske, så kunne det være en god idé at gå sammen med nogle, der er gode til den første rådgivning af kunden - for eksempel management-konsulenterne," siger Brian Troelsen.

"Konsulenterne mangler typisk de tekniske kompetencer, men de har god forstand på at sælge BI-projektet til topledelsen og forklare, hvilke værdier og forretningssynergier, det giver," siger han.

Der er alt for mange fusere

Han mener, at der blandt andet som følge af for mange fejlslagne projekter er opstået et behov for at trække eksperter fra flere områder ind over BI-opgaven.

"Der er sket en brancheglidning, fordi BI bliver så centralt i virksomheden, at der virkelig er lukket op for rådgivning på markedet. Jeg tror også, man må erkende, at der er nogle projekter, der er fejlet. Projekter, hvor man ikke helt har fået den værdi ud af det, man skulle. Så har man måske kigget på andre leverandørtyper," siger Brian Troelsen.

Og netop det skred i måden at anskue forretningssoftwaren på kan vise sig lidt af en udfordring for markedets traditionelle aktører, spår analytikeren.

"Det er både en trussel, men også en mulighed. Det er en udfordring for de traditionelle aktører, men der er også mulighed for at lave gode partnerskaber. Jeg tror godt, vi kan se flere konsolideringer. Nogle BI-specialister slår sig sammen eller køber hinanden op," spår Brian Troelsen.

Fortsat positive vækstrater i BI

Selvom det selvfølgelig kan mærkes overalt, at der er krise, mener han dog ikke, at den er hele forklaringen på en konsolideringsbølge i BI-land.

"Det er dels med at få flere kompetencer in-house, men også i erkendelsen af, at man skal have en vis kritisk masse for at kunne tage de større projekter," siger han.

"Jeg forventer positive vækstrater de næste fem år, men der er ingen tvivl om, at både 2009 og 2010 bliver hårdere år end forventet. Men jeg ser stadig en vækst, der ligger over det generelle softwaremarked," slår Brian Troelsen fast.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere